Prijava

Vaša prijava

Ervin Kolarec novi predsjednik NK Bana Jelačića iz Vukovine

['ban jelačić', 'Ervin Kolarec', 'jžnl', 'nogomet']

U četvrtak, 27. siječnja, u sportskom objektu Bana Jelačića u Vukovini održana je 11. izvanredna izborna skupština kluba na kojoj je dužnosti razriješen dosadašnji predsjednik Saša Matejčić, a Ervin Kolarec jednoglasno je izabran za novog predsjednika nogometnog kluba.

Ban Jelačić, 11. izvanredna izborna skupština, radno predsjedništvo Monika Bilješković, Saša Matejčić i Ervin Kolarec (s lijeva). Foto: Z. Sever/V’Gradu

Skupštinu je otvorio Saša Matejčić, pozdravio nazočne i predao vođenje skupštine Ervinu Kolarcu.

U izvješću za 2021. godinu koje je pročitala Monika Bilješković, posebno je istaknuta uspješna organizacija dvaju turnira za mlađe kategorije, uspjeh juniorske ekipe u kupu, izgradnja trenažnog poligona s umjetnom travom te asfaltiran prostor pred objektom, na čemu se klub zahvaljuje gradonačelniku Grada Velike Gorice.

Ban Jelačić, 11. izvanredna izborna skupština. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Predsjednik Nadzornog odbora, Dario Karapandžić podnio je financijsko izvješće naglasivši da je financijsko poslovanje bilo u skladu sa propisima.

Razrješenje Saše Matejčića i zatim izglasavanje povjerenja novom predsjedniku Ervinu Kolarcu bilo je jednoglasno, kao i glasovanje za potpredsjednike kluba (Saša Matejčić i Krešo Peternac), ali i ostale funkcije koje klub kao udruga ima. Za predsjednicu Nadzornog odbora kluba izabrana je Irina Karapandžić.

Ban Jelačić, 11. izvanredna izborna skupština. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Nakon što je jednoglasno izabran za novog predsjednika NK Bana Jelačića, Ervin Kolarec, inače zamjenik župana Zagrebačke županije i prije toga u 3 mandata zamjenik gradonačelnika Velike Gorice, održao je svoj nastupni govor i ukratko se predstavio. Kao zamjenik gradonačelnika Velike Gorice bio je zadužen za društvene djelatnosti u koje spada i resor sporta, te smatra da je Grad u to vrijeme puno napravio upravo za sport, o čemu svjedoči i titula Velike Gorice kao “EU grada sporta” za 2023. godinu. Vjeruje da će županija i dalje u suradnji sa gradom Velikom Goricom i gradonačelnikom Krešimirom Ačkarom raditi na unapređenju sporta u Turopolju.

Ban Jelačić, 11. izvanredna izboran skupština. Novi predsjednik Ervin Kolarec. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Zatim se zahvalio bivšim upravama Jelačića, a posebice ovoj zadnjoj sa Sašom Matejčićem na čelu, za sve što su napravili da je Ban Jelačić ovako uspješan u svom radu.

Kao bogatstvo Jelačića posebno naglašava nogometnu školu u kojoj trenira i igra preko 140 djevojčica i dječaka raznih uzrasta, a siguran je da će suradnja sa HNK Goricom dodatno oplemeniti rad s mladim kategorijama. Što se tiče seniora, vjeruje u mladog i ambicioznog trenera Rajića, ali i kvalitetu ekipe te nada se da je Naftaš dostižan. A ako se to i ne dogodi ove godine, plasman Jelačića u ligu više bit će cilj i sljedeće godine.

Ban Jelačić, 11. izvanredna izborna skupština, Monika Bilješković, Ervin Kolarec i Saša Matejčić. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Naglasio je da je on po vokaciji sportaš, da je s nogometom započeo još osamdesetih u Njemačkoj, pa igrao za hrvatsku reprezentaciju U-18, imao stipendijski ugovor u zagrebačkom Dinamu, bio profesionalni igrač u Segesti, a igrao na dvojnu registraciju u Metalcu iz Siska, bio igrač Radnika (VG) i Napretka (VM), Samobora i Odre, turopoljskih klubova Udarnika, Turopoljca, Dinamo Hidrela i Mraclina, a osim toga je i nogometni trener s “B” nacionalnom licencom.

A kao sportaš, imao je želju i volju dati svoj obol u radu nekog amaterskog nogometnog kluba, a upravo su se ta njegova volja s jedne strane i želja uprave Jelačića za pojačanjem i proširenjem uprave s druge strane “poklopile” što je dovelo do angažmana gospodina Kolarca za predsjednika Bana Jelačića.

Naravno, kako je rekao, ta činjenica neće utjecati na njegov odnos prema ostalim nogometnim, ali i drugim sportskim udrugama u županiji, nego će se nastaviti jednakim intenzitetom kao i do sada.

Ban Jelačić, 11. izvanredna izborna skupština, Ervin Kolarec s potpredsjednicima Sašom Matejčićem i Krešom Peternac. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Skupština je završila prigodnim domjenkom, a Ban Jelačić nastavlja s Ervinom Kolarcem prema svojoj 90. obljetnici osnivanja i rada.

Objava Ervin Kolarec novi predsjednik NK Bana Jelačića iz Vukovine pojavila se prvi puta na V'Gradu.