Prijava

Vaša prijava

FOTO Zlato za Ninu Vuković na otvaranju nove atletske sezone

['Foto Maraton klub VG', 'maraton klub', 'sport', 'trčanje']

U subotu, 29.1.2022., u dvorani na Zagrebačkom velesajmu u Paviljonu 1. održano je atletsko Dvoransko Prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore i seniorke, a prije natjecanja za PH, održan je i kadetski miting. Na natjecanju je sudjelovalo trideset i četiri atletske ekipe i 360 atletičara iz Hrvatske. Organizacija PH povjerena je Atletskom klubu Agram – Zagreb. Atletska škola Maraton kluba nastupila je s deset natjecatelja, od toga dvoje na PH i osam na kadetskom mitingu, objavljeno je na stranici Maraton kluba.

Najbolji rezultat dana za našu Atletsku školu ostvarila je Nina Vuković na trci od 800 m, a navedenu dužinu je savladala u vremenu 2:12,93 min, te u kategoriji mlađih seniorki osvaja titulu dvoranske prvakinje Hrvatske u ovoj disciplini.

Druga naša atletičarka na PH bila je mlađa juniorka Tena Martinec koja je na startu discipline 400 m zbog „prebrzog” izlaska iz startnog bloka odlukom sudaca diskvalificirana. Događaju se i takvi momenti u atletskom odrastanju, a u Klubu smo duboko uvjereni kako je Tena samo „izgorjela od želje” da planiranu vatrenu trku na stazi pretvori u odličan rezultat, kojeg je ovaj put sputala desetinka preuranjene sekunde.

Foto Maraton klub VG

Na kadetskom mitingu odlična je bila drugoplasirana Tena Petračić, koja je u trci na 600 m ostvarila rezultat od 1:40,67 min čime je svoje najbolje vrijeme popravila za 1 s, ali to nije bilo dovoljno za prvu poziciju s obzirom da je atletičarka Kvarnera iz Rijeke Elena Ban fenomenalnim tempom u njihovoj najjačoj skupini, postavila novi Hrvatski rekord u ovoj kategoriji s vremenom 1:37,85 min. Bravo za Tenu i čestitke Eleni! Napomenimo da je Tenina sestra Tara Petračić u istoj trci kroz cilj prošla kao trinaesta s vremenom 1:47,91 min.

U disciplini 1000 m, za Atletsku školu vrlo hrabro je debitirao Jerko Cvetković, koji s vremenom 3:27,36 min zauzima dvanaestu poziciju ukupnog poretka što uopće nije loše za neophodni ulazak u period adaptacije na režim trening – natjecanje u kojem se Jerko sada nalazi u klubu.

Jedna od najbrojnijih disciplina za kadetkinje bile je ona u kojoj se trčalo na 200 m. Na startu se pojavilo 50 natjecateljica podijeljenih u četrnaest skupina. Ukratko, naše atletičarke zauzimaju sedmu, devetu i trideset i petu poziciju (Chiara Menalo, Livia Debelić i Petra Knežević), dok su dečki Marko Knežević i Niko Kelava u istoj disciplini kroz cilj prošli kao dvadeset i šesti i dvadeset i osmi u ukupnom poretku kadeta.

Slijedećeg vikenda na rasporedu je dvoransko Prvenstvo Hrvatske za juniore/ke.

Ukupni rezultati Dvoranskog PH za mlađe seniore/ke su dostupni ovdje, a velika fotogalerija će uskoro biti dostupna na našim Facebook stranicama.

Objava FOTO Zlato za Ninu Vuković na otvaranju nove atletske sezone pojavila se prvi puta na V'Gradu.


Nina Vuković dvoranska prvakinja Hrvatske