Prijava

Vaša prijava

FOTO/VIDEO Ključevi Grada od danas u rukama Princa Fašnika

['krešimir ačkar', 'maškare', 'Princ Fašnik', 'turopoljski fašnik']

“Bratski složno, timski napred, svi za Princa, svi za Fašnik!”  orilo se danas od jutra kod Muzeja Turopolja jer je upravo tamo Princ Fašnik u svoje ruke primio ključeve Grada i proglasio Fašničku Republiku.

Ključeve je princu predao gradonačelnik Krešimir Ačkar iako su prvobitno djeca koja su došla na fašnik htjela da ključevi ipak ostanu, na sigurnom, u rukama gradonačelnika. No kako nam govori Ačkar, Princ Fašnik je vrlo spretno i brzo ukrao ključeve!

Osim plesa, finih krafni, puno vesele dječice, nije nedostajalo ni dobre atmosfere, veselja i zabave! Uz ples, pjesmu, smijeh i skakanje, obilježen je svečani početak Turopoljskog fašnika.

-Tješi me to što će ih vrlo brzo vratiti, ali uistinu želimo da naši najmanji posebno, ali i svi sugrađani, uživaju u Turopoljskom fašniku u narednim danima i da zaborave na sve trenutne probleme, govori Ačkar.

Tom prilikom upitali smo i Princa Fašnika kako se osjeća na što nam je poručio kako sada, kada ima ključeve Grada u svojim rukama, sve ide na bolje i sve će biti bolje!

-Vladat će blagostanje, uzet ću svačije imanje i od toga napraviti veliku feštu, govori Princ Fašnik najavljujući pregršt brojne fine krafne, jelo i pilo u velikom broju te opće blagostanje.

Objava FOTO/VIDEO Ključevi Grada od danas u rukama Princa Fašnika pojavila se prvi puta na V'Gradu.