Prijava

Vaša prijava

FOTO: Turopoljac prvu pripremnu utakmicu remizirao protiv Zelengaja

['amateri', 'jžnl', 'nogomet', 'pripreme', 'Turopoljac']

Prva utakmica igrača Turopoljca odigrana je 10 dana nakon početka priprema, a suparnik je bio NK Zelengaj iz Hrelića, član 1. ZNL (Zagrebačke nogometne lige). Igralo se u nedjelju, po sunčanom, ali vjetrovitom i prohladnom vremenu na umjetnoj travi terena NK Nur u Borovju.

06.02.2022., Zelengaj – Turopoljac 2:2, treneri Orsag (lijevo) i Jelavić. FOTO: Z. Sever/V’Gradu

Trener Goran Jelavić htio se uvjeriti s kim raspolaže za predstojeće proljeće, a utakmica je tome dobro došla. A i navijači Turopoljca došli su su u lijepom broju pogledati utakmicu.

06.02.2022., Zelengaj – Turopoljac 2:2, Ivan Šestok s loptom. FOTO: Z. Sever/V’Gradu

Vidjelo se da su igrači i jedne i druge ekipe željni igranja, a teren im je to i omogućavao. U postavi Turopoljca nedostajali su kapetan Lučić i stoper Paradžik zbog poslovnih obveza, vratar Mario Zagorac radi korone i standardni bočni Stjepan Martinić zbog ozljede skočnog zgloba. No, i bez njih ekipa je djelovala dobro. A to su i pokazali već nakon svega 8 minuta igre kada je Horvat odličnom dubinskom loptom izbacio obranu domaćina iz igre, a Adriana Perića u igru, koji je nakon dužeg vremena “golgeterskog posta”, rutinski svladao vratara domaćina Naglića za vodstvo Zelenih iz Kuča.

06.02.2022., Zelengaj – Turopoljac 2:2, Tomislav Horvat u duelu. FOTO: Z. Sever/V’Gradu

Na sredini terena u zelenom dresu suvereno je vladao Ivan Šestok uz veliku pomoć Horvata i Dejanovića, dok je kod Crnih iz Hrelića Fuček bio najraspoloženiji za igru. A upravo je Fuček izveo udarac iz kuta, izravno prema vratima Lauša koji je nes(p)retnom intervencijom uspio ugurati loptu u vlastitu mrežu za izjednačenje.

06.02.2022., Zelengaj – Turopoljac 2:2, gužva pred vratima Lauša. FOTO: Z. Sever/V’Gradu

Zeleni su i dalje izgledali dobro, ali bez većih prilika, dok je domaćin pokušavao, ali osim pogođene grede iz slobodnog udarca, ni oni nisu imali puno prilika. Krajem prvog dijela u jednom duelu, Dejanović je nezgodno pao i ozlijedio lice pa je morao biti zamijenjen.

06.02.2022., Zelengaj – Turopoljac 2:2, Filip Dejanović s loptom. FOTO: Z. Sever/V’Gradu

U drugom dijelu treneri Orsag i Jelavić napravili su nekoliko izmjena, što je dovelo do određenih promjena u odnosu snaga na terenu i domaćin je postao ubojitiji ulaskom krilnog napadača Abrahama, koji je zajedno s Muharom i Balagovićem unosio podosta nereda u obranu Zelenih. Ipak, Zeleni iz Kuča su opet poveli kada je u 51. minuti odličnu dubinsku loptu iza leđa domaće obrane dao mladi Čaić, a Mlinarić takve prilike ne promašuje. Veliku priliku za povećanje vodstva imao je Leon Jaki, ali nije se najbolje snašao pred vratima Naglića.

06.02.2022., Zelengaj – Turopoljac 2:2, Josip Mlinarić puca prema vratima Naglića. FOTO: Z. Sever/V’Gradu

No, u drugom dijelu poluvremena puno više prilika napravili su domaći igrači i uz malo više koncentracije u završnici mogli su postići još koji pogodak, ali tek u 86. minuti nakon udarca iz kuta, najviši u skoku bio je Muhar i donio izjednačenje, koje je vjerojatno i najrealniji ishod ove utakmice.

06.02.2022., Zelengaj – Turopoljac 2:2, David Gogić u klizećem startu ispred Balagovića. FOTO: Z. Sever/V’Gradu

Utakmica je protekla u fer i korektnom nadmetanju, vidjeli smo 4 pogotka, još barem toliko propuštenih prilika, jednu pogođenu gredu i zanimljivih akcija, a sigurni smo da su i treneri uvidjeli kakvo je stanje ekipe nakon ovog početnog dijela priprema.

Pripremna utakmica

NK Zelengaj – NK Turopoljac 2:2 (1:1)

Zagreb, igralište NK Nura s umjetnom travom. Nedjelja, 06.02.2022., u 15:00 sati. Vrijeme sunčano, ali vjetrovito i prohladno. Gledatelja 60.

Sudac: Armando Gojak

Strijelci: 0:1 – Perić (8), 1:1 – Fuček (23), 1:2 – Mlinarić (51), 2:2 – Muhar (86).

NK ZELENGAJ: Naglić, Stojić, Hajdinjak, Batarilo, Ebeid, Cvitanović, Matokanović, Fuček, Vukoja, Balagović, Skeledžić (još su igrali: Kosovec, Muhar, Abraham, Prljača).

TRENER: Davor Orsag

NK TUROPOLJAC: Lauš, Gogić, Klasnić, Čunčić, Iličić, Dejanović, Šestok, Horvat, Perić, Mlinarić, Šutalo (još su igrali: Domić, Jaki, Jandriš, Čaić, Markulin, Đuračić).

TRENER: Goran Jelavić

Objava FOTO: Turopoljac prvu pripremnu utakmicu remizirao protiv Zelengaja pojavila se prvi puta na V'Gradu.