Prijava

Vaša prijava

FOTO: U prvoj utakmici 2. kola kupa GVG Mraclin ugostio Kupu

['amateri', 'kup', 'kupa', 'mraclin', 'nogomet']

Na osvijetljenom igralištu na Staroj grabi, sukladno dogovoru klubova, odigrana je jedina utakmica 2. kola kupa Grada Velike Gorice u ovom terminu, ranije planiranom pa otkazanom od strane NS VG. Vrijeme je bio vedro, ali prohladno, a teren težak za igru.

Kup GVG, Mraclin – Kupa 3:1, detalj s utakmice. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Prvu priliku imali su gostujući igrači na samom početku utakmice, ali udarac nije bio dovoljno jak za vratara Dražića. A u 7. minuti činilo se da su stvari postavljene na svoje mjesto, onako kako bi neutralni promatrač utakmice i očekivao s obzirom na stupnjeve natjecanja jedne i druge ekipe. Akciju domaćih na sredini terena počeo je Milatović koji je odlično odigrao Luku Cvetnića na desnom krilu čiji centaršut je došao do opasnog Ladislava Roginića koji puca u donji lijevi kut vratara gostiju Kuševića.

Kup GVG, Mraclin – Kupa 3:1, detalj s utakmice. Foto: Z. Sever/V’Gradu

No, gosti ne staju nego igraju svoju igru, sa puno trke, ali i kombiniranja na sredini terena. U jednoj brzoj kontri, Šandor dolazi u priliku s lijeve strane, ali Dražić je na mjestu. Svega 3 minute kasnije u jednoj gužvi na desnoj strani obrane Mraclina, gostujući kapetan Brajković puca dva puta, ali jednom Dražić a drugi put netko u bloku izbacuje loptu u korner.

I tada u 21. minuti susreta, lopta dolazi do Mihaela Vranešića na desnoj strani napada Kupe i njegov udarac s nekih 30 m neobranjivo pogađa desnu vratnicu vrata Dražića i odbija se u mrežu. Izjednačenje Kupe, potpuno zasluženo! Igrači Kupe djelovali su puno motiviranije i rastrčanije od domaćih igrača.

Kup GVG, Mraclin – Kupa 3:1, navijači Kupe slave pogodak. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Drugi dio Mraclin počinje sa Vidovićem umjesto Dandića, a Onić sa stoperske pozicije prelazi u vezni red, što donosi određenu ravnotežu, ali još uvijek napadači Hajduk i Milatović ne dobivaju dovoljno kvalitetnih lopti. Ipak, jednu uporabljivu loptu iza obrane gostiju dao je Luka Kos i Hajduk s lijeve strane ulazi u kazneni prostor te pada nakon duela s Ivicom Petkovićem, stoperom Kupe što sudac Kelihar vidi kao prekršaj, a samim time i kazneni udarac. Unatoč prigovorima gostiju, odluka nije promijenjena, a Hajduk je bio neumoljiv i dovodi Mraclin u vodstvo.

Kupa je i dalje nastavila svoju igru i pokušavala ugroziti Dražića, a najveću priliku za to imao je Belečić koji u 68. minuti puca opasno pored desne vratnice domaćeg vratara. Navijači Kupe koji su i na ovoj utakmici pratili svoje igrače, navijali su cijelo vrijeme i bodrili svoju ekipu, ali nisu ih uspjeli do kraja vratiti u igru. Domaći su pokušavali preko brzih Hajduka i Milatovića ugroziti Kuševića i u tome su uspjeli dvije minute prije kraja kada je obrana gostiju pogriješila, a Igor Hajduk takve pogreške ne prašta i dovodi domaćina u vodstvo za konačnih 3:1.

Kup GVG, Mraclin – Kupa 3:1, detalj s utakmice. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Utakmica je bila dinamična i zanimljiva iako je teren bio dosta težak za igru. Gosti su bili vrlo motivirani i igrali su borbeno i rastrčano, ali i kombinatorno u pojedinim momentima. Voljni je moment bio na visokoj razini. Domaćin je u određenim trenucima “tražio” svoju igru, ali brzi i čvrsti obrambeni igrači Kupe nisu im dali da se razmašu, ali je na kraju ipak kvaliteta pojedinaca donijela pobjedu domaćinu, kao što se i očekivalo. U sljedećem kolu kupa Mraclin igra protiv Kurilovca.

Utakmicu je sudila sudačka trojka Kelihar, Rožić i Bratković.

Kup GVG, Mraclin – Kupa 3:1, navijači Kupe. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Nogometni kup Grada Velike Gorice, 2. kolo

NK Mraclin – NK Kupa 3:1 (1:1)

Mraclin, igralište Stara graba. Srijeda, 02. ožujka 2022., u 19.00 sati. Gledatelja 70. Vrijeme vedro, prohladno, teren blatnjav, težak za igru.

Sudac: Luka Kelihar. Pomoćnici: Danijel Rožić i Tihomir Bratković.

Strijelci: 1:0 – Ladislav Roginić (7), 1:1 – Mihael Vranešić (22), 2:1 – Igor Hajduk (57 – KU), 3:1 – Igor Hajduk (88).

NK MRACLIN: Dražić, Domitrović, Skrbin, Dandić (od 46′ Vidović), Cvetnić (od 40′ Petravić), Onić (C), Kos (od 88′ Debijađi), Klarić, Milatović, Roginić (od 78′ Golubić), Hajduk.

Trener: Damir Milanović

NK KUPA: Kušević, Lukinić (od 55′ Pirša), Klasnić Leon (od 86′ Klasnić Ivan), Šestak, Petković Ivica, Vranešić Mihael, Petković Marijan, Ruklić, Šandor (od 55′ Grahovac), Brajković (C), Vranešić Dario (od 65′ Belečić).

Trener: Miroslav Lukinić

Objava FOTO: U prvoj utakmici 2. kola kupa GVG Mraclin ugostio Kupu pojavila se prvi puta na V'Gradu.