Prijava

Vaša prijava

JŽNL: Turopoljcu derbi protiv Naftaša, Jelačić uspješan u Bedenici

['amateri', 'jžnl', 'nogomet']

U 17. kolu JŽNL turopoljski su klubovi ostvarili 4 pobjede, dva poraza i jedan neriješeni rezultat.

Svakako najzanimljiviji susret 17. kola odigran je u Kučama gdje je domaći Turopoljac dočekao lidera Naftaša iz Ivanića. Pobjedom bi se Kučani prepolovili razliku između njih i Naftaša, a u čvrstoj utakmici, pred 200-tinjak gledatelja to se i dogodilo. Iako su gosti imali više od igre u prvom dijelu, nisu uspjeli poentirati, dok su Zeleni u odličnoj akciji Mlinarića i Šestoka izigrali obranu gostiju i poveli u 38. minuti pogotkom Ivana Šestoka, na sveopće zadovoljstvo i radost navijača. U drugom dijelu bez većih su problema odražavali stečenu prednost, a na kraju su mogli i povećati vodstvo. No, i pobjeda od 1:0 bila je dovoljna za pobjedu i tri boda.

NK TUROPOLJAC: Zagorac, Martinić, Čunčić, Gogić (od 92′ Jandriš), Dejanović, Lučić (C), Šestok, Čaić (od 71′ Paradžik), Mlinarić (od 84′ Đuračić), Horvat, Perić (od 46′ Šutalo).

Susret turopoljskih klubova odigran je u Buševcu, gdje je domaći Polet dočekao Klas iz Mičevca koji je došao osokoljen prvom pobjedom u prvenstvu ostvarenom u prošlom kolu protiv Strmca. U prvom dijelu utakmice gosti su se dobro držali, stvorili i poneku priliku, ali nisu uspjeli poentirati. U drugi dio domaćin ulazi odlučnije, ali ni oni ne uspijevaju postići pogodak, da bi pred kraj utakmice Lovrečki zaradio kazneni udarac kojeg je u pogodak i pobjedu pretvorio Tomislav Šteko. Utakmica je bila čvrsta, a sudac je pokazao čak 9 žutih kartona, 5 domaćinu i 4 gostima.

NK POLET: Bradić, Brajković, Stuparić, Janječić (od 46′ Jušić), Škrtić (od 73′ Sučić), Župetić (od 55′ Kopilović), Pejak, Šestak, Zagorec, Vukadin, Bobesić (od 62′ Đuretić).

NK KLAS: Sivec, Šimić (od 46′ Tadić), Dilberović (od 68′ Matulić), Knežević, Orešković (od 62′ Perša), Šteko, Marđetko (od 56′ Lovrečki), Nikolić, Kovačić (od 56′ Shkumbin), Kožul (od 68′ Matić), Janić.

Ban Jelačić gostovao je u Bedenici kod Strmca. Stefan Rajić, trener Banova očekivao je pobjedu, a do nje je već klasično “Jelačićevski” došao u zadnjim minutama susreta. Domaćin je poveo dosta rano, ali je tu prednost anulirao Harambašić krajem prvog dijela, da bi u drugom dijelu igrači Jelačića bili bolji, ali Bedenica se ne osvaja lako, tako da je tek u 90. minuti Ivan Smok zapečatio sudbinu domaćina i donio osmijeh na lica Vukovinaca. A da je bilo napeto na utakmici, govori i 6 žutih kartona, po tri svakoj ekipi, kao i dva crvena kartona, oba gostima.

NK BAN JELAČIĆ: Sakač, Rovišan, Landeka (od 63′ Mihanović), Krasnić, Maslač (od 74′ Karaula), Sokić (od 63′ Smok), Harambašić (od 93′ Zagorec), Nikić, Miletić, Matić, Čumpek.

Lomnica je na Makuni dočekala goste iz Rakovog Potoka i gledajući pozicije ekipa na tablici, očekivali smo pobjedu domaćih. No, zdravstveni bilten “potpomognut” kaznama zbog kartona pojedinih igrača uvjetovao je neigranje nekoliko igrača što protiv Rakovog Potoka nije bilo dovoljno za pobjedu. No, Lomnica je još uvijek u vrhu, a sljedeće subote gostuje u Ivaniću i nadamo se da će Stjepan Deverić pronaći dodatnu motivaciju za dobar rezultat na gostovanju kod lidera.

NK LOMNICA: Buđak, Skupnjak, Milanović (od 46′ Teo Beg), Gršić, Dijanežević, Štuban, Ćurić, Bubalo, Čizmadija (od 72′ Leon Beg), Delić, Grgić.

Mladost je u Obrezini dočekala Slogu iz Križa, po teškom, tvrdom i neravnom terenu koji nije bio na strani igrača. Bilo je puno preskakanja igre i visokih lopti u čemu su se bolje snašli domaći i pogocima Ivančića i Hercigonje ostvarili i drugu pobjedu ovog proljeća.

NK MLADOST: Miklec, Ivančić, Bedeković (od 82′ Pejak), Ivančić (od 46′ Hercigonja), Matić (od 90′ Berek), Grdić (od 89′ Ćorić), Kos, Šorša, Hren, Tadić, Smajić.

Tik pokraj slovenske granice, u Bregani gostovali su igrači Kupe iz Pokupskog u nedjelju ujutro. No, to im nije bio problem jer su odigrali dobru utakmicu u kojoj su imali više od igre, ali nisu to uspjeli materijalizirati u prvom dijelu. Tek kad su domaći poveli 2:0, golovima Šandora i Sečenja uspjeli su izjednačiti rezultat i osvojiti bod, četvrti u ovom prvenstvu.

NK KUPA: Tomislav Sečenj, Lukinić, Zlodi, Marijan Petković, Ivica Petković, Mihael Vranešić, Ivan Belečić (od 68′ Klasnić), Davor Belečić, Šandor, Brajković, Dario Vranešić (od 71′ Tihomir Sečenj).

U prva dva kola proljetnog dijela prvenstva puni učinak imaju Turopoljac, Mladost i Klas, pobjedu i neriješeno ima Jelačić, pobjedu i poraz Lomnica, dok su Polet i Kupa ostvarili po poraz i neriješeni rezultat.

Zanimljivi parovi očekuju nas sljedećeg vikenda kada 6 klubova igra međusobno, dok Lomnica gostuje u Ivaniću. Parovi su: Ban Jelačić – Polet, Kupa – Turopoljac, Klas – Mladost, Naftaš – Lomnica.

Rezultati 17. kola:

Turopoljac – Naftaš 1:0, Lomnica – Rakov Potok 0:1, Strmec – Ban Jelačić 1:2, Polet – Klas 0:1, Mladost – Sloga 2:0, Bregana – Kupa 2:2, Vatrogasac – Zrinski 2:2, Jaska Vinogradar – Dinamo 2:0.

JŽNL, tablica nakon 17. kola

Objava JŽNL: Turopoljcu derbi protiv Naftaša, Jelačić uspješan u Bedenici pojavila se prvi puta na V'Gradu.