Prijava

Vaša prijava

Pomozimo jednogodišnjem Noi da krene na liječenje i započne sretno djetinjstvo

['donacije', 'liječenje', 'noa', 'pomoć']

Maleni dječak po imenu Noa Kokanović rođen je 5. siječnja 2021. godine kada je sve bilo sasvim u redu. Međutim, već šesti dan svog života, Noa se suočava s problemima za koje nitko nije slutio da neće prestajati…

Šesti dan života Noa je dobio sepsu i meningitis uzrokovanu bakterijom. U bolnici tijekom pregleda otkrili su mu šum na srcu, žuticu, adeno virus te je proveo tri tjedna na intenzivnoj. Nakon toga otpušten je kući i bolest mu se vratila osmi dan. Tu počinje Noina borba za život i to već po drugi put.

-Jedini sam u Hrvatskoj, a peti u svijetu s recidivima meningitisa istim uzročnikom. Istu noć su me reanimirali i stavili na respirator jer nisam mogao disati sam, dobio sam hidrocefalus, epilepsiju i nisu mogli zaustaviti napadaje te su me stavili u induciranu komu i imao sam jako male šanse da preživim. Komore u glavi su mi bile 49.5 te sam zbog toga dobivao 600 grama u danu.
Postavljena mi je vanjska drenaža koja nije smanjila pritisak u glavi, poručuje Noina mama u grupi Noa i borba sa dijagnozama.

Nakon mnogobrojnih operacija Noa se oporavljao, a nažalost ostao je slijep, ima oštećenje slušnog kanala, poremećaj senzorike, motorike i epilepsiju te kreće na terapije početkom prosinca kada mu se vrh pumpice upikao u mozak, a liječnici ga takvog otpuštaju doma. Ponovno se vraća na hitnu nakon šest sati neutješnog plača te je sljedeći dan hitno operiran.

-Dragi ljudi moja majka Marija je dušu ostavila po bolnicama, vukla doktore za rukav i bila uporna u tome da ozdravim i da moje stanje shvate ozbiljno. Slala je papire na sto strana, bolnicu po bolnicu prolazila sa mnom ali pomaka nije bilo. Pronašla je spas u klinici “Acibadem” u Turskoj te prikuplja novac za moje liječenje. Odgovor iz Turske je bio pozitivan i ja vas molim da nam pomognete da ozdravim. Svaka kuna je dobrodošla jer liječenje će trajati i zahtijevati puno novaca, objavljeno je na grupi, a novac se može uplatiti na donacijski račun koji je otvoren na Noino ime.

U tijeku je humanitarno prikupljanje za troškove prijevoza do Turske gdje će maleni Noa zajedno s majkom ići na pregled. Osim toga, majci je potrebna pomoć s financiranjem smještaja u klinici, pregledom neurokirurga, oftamologa i neuropedijatra, a nakon toga će se znati točan iznos koji će još biti potreban za liječenje malenog u Turskoj. 

Novac možete uplatiti na sljedeće podatke:

Tekući račun u kunama
HR6123400093235801858
Devizni račun
HR1723400093235801874
Swift kod za uplate iz inozemstva
PBZGHR2X

Objava Pomozimo jednogodišnjem Noi da krene na liječenje i započne sretno djetinjstvo pojavila se prvi puta na V'Gradu.