Prijava

Vaša prijava

FOTO: DVD Kuče dobilo operativno vozilo

['dvd kuče', 'vatrogasci']

Ovog su vikenda dobrovoljni vatrogasci iz Kuča zbilja imali razloga za slavlje. Naime, iz Njemačke su dobili operativno vozilo kapaciteta 2000 l vode, 150 l pjene, agregatom za struju, škarama za rezanje lima u slučajevima prometnih nesreća, kao i još 7 paleta opreme neophodne za sudjelovanje u vatrogasnim intervencijama.

Operativno vatrogasno vozilo DVD-a Kuče. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Zahvaljujući gospodinu Danielu Drewsu, čija je majka iz Kravarskog i koji je bratić predsjednika DVD-a Kuče, prije nekoliko godina započela je suradnja koja je na kraju zaključena donacijom vatrogasnog operativnog vozila i opreme vrijedne oko 50 tisuća Eura.

Predsjednik DVD-a Kuče, Krunoslav Milatović, rekao je da je ovo operativno vozilo podiglo operativnost DVD-a Kuče koje je do sada imalo samo pick-up vozilo Mitsubishi u koje je ugrađen visokotlačni modul sa 200 l vode. A današnja donacija Iveco Magirus dovela je DVD Kuče sigurno u vrh vatrogasnih društava u Turopolju. Inače, društvo broji 62 aktivna člana, oko 60 djece, uskoro i 18 operativnih članova koji su spremni za izlaske na sve intervencije. Uz završetak vatrogasnog doma i donacije operativnog vozila, ove godine u lipnju, DVD Kuče očekuje i obilježavanje velikog jubileja 125. godišnjice osnivanja, rekao je predsjednik Milatović.

Predsjednik DVD Kuče Krunoslav Milatović dodjeljuje plaketu Danielu Drewsu. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Daniel Drews, bratić predsjednika Krunoslava Milatovića, bio je nositelj organizacije ove donacije, a rekao je da im se u DVD Kuče svidjelo kako ljudi misle i rade. Drews je vatrogasac u vatrogasnom društvu Planegg, dok je donirano operativno vozilo iz društva Siegertsbrunn, oba iz okolice Münchena. Navedeno društvo dobilo je novo vozilo, a ovo su odlučili donirati DVD-u Kuče. Vozilo je kompletno opremljeno za izlazak na intervenciju. Tijekom subote održana je i obuka vozača ali i vatrogasaca u rukovanju s vozilom i opremom koju smo donirali, rekao je Drews.

Vatrogasci iz Kuča i Njemačke nakon dolaska u Kuče. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Među uzvanicima bio je i v.d. zapovjednik Vatrogasne zajednice županije Zagrebačke, gospodin Boris Fabijančić, koji je rekao da su ovakve donacije jako vrijedne ne samo za vatrogasce Kuča, nego i za vatrogasnu zajednicu Grada Velike Gorice i županije Zagrebačke i svako operativno vozilo uvijek dobro dođe. Nakon što se DVD Kuče “diglo iz pepela”, sada je došlo do razine da imaju 2 operativna vozila i operativno su spremni sa 20-tak vatrogasaca. U Kučama na sreću, nema problema s podmlatkom, a Vatrogasni dom koji je izgrađen u suradnji s gradom i koji je prvi u Gradu potpuno završen, puno znači za razvoj vatrogastva i ponosni smo na to.

Daniel Drews, Boris Fabijančić i Ivica Maceković. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Među gostima bio je i zapovjednik JVP Velike Gorice, Ivica Maceković, koji je također rekao da donacija operativnog vozila podiže razinu spremnosti DVD-a Kuče, a samim time i vatrogasne zajednice u cjelini.

Inače, vatrogasci iz Njemačke došli su u Kuče u petak poslije podne, domaćin je organizirao obilazak Zagreba, a u subotu je održana obuka članova DVD-a Kuče u rukovanju operativnim vozilom i opremom koja je donirana uz operativno vozilo.

Po završetku službene primopredaje operativnog vozila i podjele zahvalnica i plaketa Danielu Drewsu i vatrogascima iz Njemačke, ovaj značajni događaj za DVD Kuče, ali i Vatrogasnu zajednicu Grada Velike Gorice i županije Zagrebačke završen je druženjem uz gulaš i odojka te uz živu glazbu do kasno u noć.

Objava FOTO: DVD Kuče dobilo operativno vozilo pojavila se prvi puta na V'Gradu.