Prijava

Vaša prijava

Turopoljac iznenađujuće izgubio na Knejama od Sloge iz Križa

['amateri', 'jžnl', 'nogomet', 'Turopoljac']

Kneje su danas bile spremne za dvije pobjede, jednu na zelenom travnjaku igrališta u Knejama protiv Sloge, a drugu u humanitarnoj akciji skupljanja priloga za malog Nou Kokanovića i njegovo liječenje u inozemstvu. Pokazalo se kasnije da je humanitarni dio odrađen vrhunski, zahvaljujući igračima juniora i seniora, upravi i navijačima, dok je utakmica ovaj puta otišla na stranu gostiju. U humanitarnoj akciji prikupljeno je 8.760,00 kn koje će biti uplaćene na donacijski račun malog Noe Kokanovića, a na igralištu su se pojavili i roditelji malog Noe, Marija i Stjepan, koji su stigli na povratku iz Gundinaca, gdje je također provedena humanitarna akcija.

27.03.2022. Kuče, JŽNL, Turopoljac – Sloga 2:3. Roditelji Noe Kokanovića u klubu tijekom utakmice. Foto: Z. Sever/V’Gradu

A što se tiče igre, igrači iz Križa od početka su bolje i ozbiljnije ušli u igru, nisu se dali nadigrati domaćim igračima. A da misle ozbiljno, pokazao je Viktor Špišić već u 10. minuti kada je dobro opalio sa 20-ak metara, ali pored desne vratnice vratara Zagorca. I domaći su pokušali preko Lučića u 12. minuti, ali udarac je otišao visoko preko vrata.

No, u 15. minuti domaći dolaze u vodstvo. Jedna duga lopta Horvata preskočila je stopera gostiju, a vratar Tičak malo je oklijevao tako da je iskusni Šestok stigao do lopte prije njega i poslao je u praznu mrežu. Taj pogodak kao da je malo poremetio dotadašnju igru gostiju, a samo pet minuta kasnije Turopoljac je poveo i 2.0, kada je Mlinarić dobio loptu na lijevoj strani napada Zelenih, ušao u kazneni prostor gostiju s lijeve strane i pucao prema vratima, a lopta je kroz noge vratara Tička odsjela u mreži. Relativno lagano vodstvo domaćina, izgledalo je da je utakmica riješena. Do kraja prvog dijela nije bilo većih opasnosti ni pred jednim vratima.

27.03.2022. Kuče, JŽNL, Turopoljac – Sloga 2:3, detalj s utakmice. Foto: Z. Sever/V’Gradu

A u drugom dijelu kod domaćih izašao je Gogić, a ušao Čaić, Lučić je vraćen u obranu i vezni red domaćih je nestao s terena. Gostima je trebalo 15 minuta da tu neorganiziranost domaćih iskoriste i smanje njihovo vodstvo. Nakon duela u kaznenom prostoru Turopoljca, gosti su tražili kazneni udarac, ali sudac nije bio tog mišljenja, a lopta je izbačena izvan igre, u aut na desnoj strani napada gostiju. Nakon izvedenog auta, gosti su “prebrojili” domaće obrambene igrače s lijeva na desno i lopta je došla do Viktora Špišića koji odlično puca po zemlji, u donji lijevi kut vratara Zagorca za smanjenje vodstva domaćih.

Da je u redovima domaćih vladala neorganiziranost, govori drugi primljeni pogodak, kada je vratar Zagorac kombinirao s kapetanom Lučićem pred svojim vratima, situaciju je pomno pratio Lovro Krivec i u duelu s kapetanom Turopoljca Lučićem, došao do lopte i pospremio je u mrežu. Zasluženo izjednačenje gostiju.

27.03.2022. Kuče, JŽNL, Turopoljac – Sloga 2:3, detalj s utakmice. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Domaći su napravili još dvije izmjene do kraja utakmice, ali bez vidljivih rezultata. Jednu priliku imao je Šutalo, ali je njegov udarac Tičak dobro obranio. A o igri Zelenih u drugom dijelu najbolje govori prekršaj koji je doveo do kaznenog udarca u 80. minuti, kada je u skoku na jednu visoku loptu Dejanović nadskočio na napadača gostiju, a sudac je bez zadrške pokazao na bijelu točku za goste. Neumoljiv je bio Lovro Krivec, koji je tako postao najveći “krivec” za poraz favoriziranog Turopoljca, ali i za pobjedu igrača Sloge.

27.03.2022. Kuče, JŽNL, Turopoljac – Sloga 2:3, detalj s utakmice. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Potpuno zaslužena pobjeda igrača iz Križa, koji su od početka znali što hoće i koji su se i nakon minusa od dva pogotka vratili u igru i pobijedili neuvjerljive igrače Turopoljca. Za utrku sa Naftašem potrebno je pokazati puno više nego što su igrači Turopoljca pokazali danas. Utakmica je bila fer i korektna, bez kartona.

27.03.2022. Kuče, JŽNL, Turopoljac – Sloga 2:3, radost gostujućih igrača nakon utakmice. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Jedinstvena županijska liga 2021./2022. – 19. kolo, 27.03.2022.

Turopoljac – Sloga (Križ) 2:3 (2:0)

Kuče, igralište NK Turopoljca u Knejama. Nedjelja, 27.03.2022. u 16:30 sati. Gledatelja 100. Vrijeme sunčano i toplo, teren dobar za igru.

Sudac: Stojanović Jure (Obrež Zelinski). Pomoćnici: Kamenarić Nikola, Geller Bruno (oba iz Sv. Ivana Zeline). Delegat: Kalinski Branko (Gradec).

Strijelci: 1:0 – Ivan Šestok (15), 2:0 – Josip Mlinarić (20), 2:1 – Viktor Špišić (59), 2:2 – Lovro Krivec (65), 2:3 – Lovro Krivec (74 – KU).

NK Turopoljac: Zagorac, Martinić, Čunčić, Gogić (od 46′ Čaić), Dejanović, Lučić (C), Šestok, Šutalo, Mlinarić (od 80′ Đuračić), Horvat, Perić (od 68′ Markulin).

Trener: Goran Jelavić

NK Naftaš: Tičak Dario, Majer, Podgorski, Sertić, Špišić, Dumbović, Čičević, Poje (od 90′ Sokolić), Pupić Jovanović, Krivec, Tičak Domagoj.

Trener: Dario Kovačević

Igrač utakmice: Lovro Krivec (Sloga)

27.03.2022. Kuče, JŽNL, Turopoljac – Sloga 2:3, vjerne navijačice “The Susede” na položaju. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Objava Turopoljac iznenađujuće izgubio na Knejama od Sloge iz Križa pojavila se prvi puta na V'Gradu.