Prijava

Vaša prijava

Grad poziva na korištenje prostora i usluga ‘Startup VG Inkubatora’

['poduzetnički inkubator', 'startuup']

Iz Grada je jutros objavljen Javni poziv na korištenju prostora i usluga „Startup VG Inkubatora“, projekta čiji je nositelj Grad Velika Gorica čiji je cilj poticanje razvoja poduzetništva na području našeg grada. Prostor se na korištenje daje u vremenskom periodu od minimalno tri mejseca, a najviše godinu dana s mogućnošću produljenja.

Ovim Programom Grad Velika Gorica nudi poduzetnicima početnicima korištenje poslovnog prostora i raznih oblika poslovnih usluga u svrhu unapređenja i razvoja njihovog poslovanja, a fokusiran je na unapređenje poduzetništva i poticanje istraživanja, razvoja i inovacija kod mikro i malih poduzeća, navodi se na stranici Grada.

Predmet ovog Javnog poziva je davanje na korištenje poslovnog prostora u vidu radne jedinice prosječne površine od cca 5 m² i zajedničkih prostorija (prezentacijska dvorana, prostor za druženje, soba za sastanke, čajna kuhinja, sanitarni čvor). Prostor je klimatiziran, u potpunosti opremljen te pokriven optičkim Internetom.

U poslovnom prostoru ukupne površine cca. 200 m² koji je namijenjen za uredsko poslovanje, različite oblike poslovnog savjetovanja i usluga povezanih s tim, može se uzeti na korištenje jedna (1) ili više slobodnih radnih jedinica (jednu radnu jedinicu može koristiti jedna osoba).

Poziv se objavljuje na službenoj internetskoj stranici Grada Velike Gorice (www.gorica.hr).
Javni poziv se provodi sustavom online prijave. Poziv je trajno otvoren. Po popunjenosti trenutnog kapaciteta, isti će biti privremeno obustavljen. Prijave se razmatraju kontinuirano svakog prvog ponedjeljka u mjesecu.

Jedinična cijena davanja na korištenje radne jedinice poslovnog prostora navedena je u Cjeniku koji je sastavni dio ovog Javnog poziva.

Prihvatljivi prijavitelji su mikro i mali subjekti malog gospodarstva (obrti i trgovačka društva) definirani Zakonom o poticanju razvoja malog gospodarstva (NN 29/02, 63/07, 53/12, 56/13 i 121/16) sa sjedištem, a obrtnici i s prebivalištem, na području Grada Velike Gorice (u daljnjem tekstu: Poduzetnici) koji zadovoljavaju sljedeće uvjete:
– imaju status poduzetnika početnika (poduzetnik do tri (3) godine poslovanja),
– obavljaju djelatnost iz područja informacijskih i komunikacijskih tehnologija te uslužnih djelatnosti,
– nemaju duga prema državi, Gradu Velikoj Gorici i trgovačkim društvima u vlasništvu Grada Velike Gorice (Gradsko stambeno gospodarstvo VG, VG Čistoća, VG Vodoopskrba i VG Komunalac)

Radne jedinice dodjeljuju se prema slijedećim kriterijima:

R.BR.

KRITERIJ

BODOVI

1. Duljina obavljanja djelatnosti

a) – do 1 godine

20

b) – od 1 do 2 godine

10

c) – od 2 do 3 godine

5

2. Područje djelatnosti

a) ICT, kreativna industrija i inovacije

30

b) ostale djelatnosti

20

3. Ocjena Povjerenstva (prezentacija poduzetničke ideje)

a) odličan

50

b) dobar

35

c) zadovoljavajući

10

Više informacija, kao i detalje oko prijave, pronađite ovdje.

Objava Grad poziva na korištenje prostora i usluga ‘Startup VG Inkubatora’ pojavila se prvi puta na V'Gradu.