Prijava

Vaša prijava

Kup NS VG: Lukavec pobjedom nad Mladosti prošao u sljedeće kolo kupa

['kup gvg', 'lukavec', 'mladost', 'nogomet']

Na Lukavellu je odigrana utakmica 2. kola kupa NS Velike Gorice, a sastali su se domaći trećeligaš Lukavec i gostujuća Mladost iz Obrezine, član JŽNL.

26.04.2022., 2. kolo kupa NS VG, Lukavec, postava NK Lukavca. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Lukavec je istrčao u prilično izmijenjenom sastavu, a razlog igranja u utorak bio je utakmica Lukavca protiv Karlovca u gostima, a koja je na zahtjev Karlovca pomaknuta na petak.

26.04.2022., 2. kolo kupa NS VG, Lukavec, postava NK Mladosti. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Početak utakmice počeo je u ispitivanju snaga, a u tome su se kao spretniji i sretniji pokazali domaći igrači. Naime, već u 10. minuti igre, nakon prekršaja na Althalleru, isti igrač preuzima izvođenje slobodnog udarca s 20-ak m, puca u donji desni kut vratara gostiju Gligorevića, koji se baca, ali lopta mu je nekako izmigoljila ispod ruku i završila u mreži. Ne baš motivirajući početak za goste, a domaći su u ranom vodstvu.

26.04.2022., 2. kolo kupa NS VG, Lukavec – Mladost 3:0, kapetani Humeljak i tadić te glavni sudac Ivan Lučan. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Sljedeću priliku imao je Humeljak koji puca “iz prve” i lopta odlazi nedaleko desnog gornjeg kuta gostujućih vrata.

No, nisu se gosti došli samo braniti. U 18. minuti igre Marijo Tadić dolazi u priliku savladati Sučića na vratima Lukavca, ali neometan puca visoko preko vrata. Samo par minuta kasnije Šorša na lijevoj strani dodaje do Smajića koji dobro puca sa 20-ak m, ali Sučić se nije dao iznenaditi.

Drugi pogodak pao je u 38. minuti kada Humeljak kreće od centra prema vratima gostiju, dolazi na oko 20 m i lijevom nogom precizno gađa desni kut vratara Gligorevića, koji se baca u tu stranu, ali ne može do precizno upućene lopte i domaćin vodi 2:0.

26.04.2022., 2. kolo kupa NS VG, Lukavec – Mladost 3:0, duel Smajića (Mladost) i Humeljaka (Lukavec). Foto: Z. Sever/V’Gradu

Do kraja prvog dijela nije bilo promjene rezultata, a gosti su se trudili igrati i nadigravati sa Lukavcem, koji ipak nije igrao na 100% svojih mogućnosti.

U drugom dijelu trener Batovanja uvodi u igru i Sedlačeka, Marka Grdenića, Valentinčića i Krpečaneca što Lukavcu donosi prednost u polju i goste drži podalje od vrata Sučića, a istovremeno Sedlačekovi driblinzi i dodavanja otežavaju život i igru gostujućoj obrani. A upravo je Sedlaček taj koji u 67. minuti pogađa gredu gostujućih vrata nakon ulaska u kazneni prostor s desne strane i dobro pucao. A kombinacija Krpečaneca i Sedlačeka donosi domaćinu i treći pogodak u 82. minuti čime je postavljen i konačni rezultat.

26.04.2022., 2. kolo kupa NS VG, Lukavec – Mladost 3:0, detalj s utakmice. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Utakmica je bila fer i korektna, tek tu i tamo poneki rekao bih neoprezniji start jednih ili drugih, a od samog početka bilo je vidljivo da je Lukavec jača ekipa, što je i razumljivo s obzirom na rangove natjecanja jednih i drugih.

Ovom pobjedom Lukavec se plasirao u sljedeće kolo kupa gdje čeka pobjednika susreta između Gradića i Turopoljca iz Kuča.

26.04.2022., 2. kolo kupa NS VG, Lukavec – Mladost 3:0, detalj s utakmice. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Kup NS Velika Gorica, 2. kol, 26.04.2022.

LUKAVEC. Igralište NK Lukavca na SRC Lukavellu. Utorak, 26.04.2022., u 17:00 sati. Gledatelja 50. Vrijeme poluoblačno, toplo, teren neravan.

Sudac: Lučan Ivan. Pomoćnici: Aščić Dario i Mrkoci Matej (svi iz Velike Gorice). Delegat: Marko Pancirov (Velika Mlaka).

Strijelci: 1:0 – Karlo Althaller (10), 2:0 – Hrvoje Humeljak (38), 3:0 – Luka Sedlaček (82).

NK LUKAVEC: Sučić, Bogadi, Krpan, Ivezić, Pavišić (od 53′ Grdenić Marko), Gudelj, Humeljak (C), Kahlina (od 53′ Valentinčić), Žitković (od 53′ Krpečanec), Althaller (od 74′ Mihalinčić), Bosančić (od 53′ Sedlaček).

Trener: Slaven Batovanja

NK MLADOST: Gligorević, Hadžiabdić (od 62′ Petonjić), Kos, Ivančić, Šorša, Perić, Ivančić, Hren, Tadić (C) (od 76′ Bedeković), Grdić (od 62′ Matić), Smajić.

Trener: Romano Župetić

Igrač utakmice: Hrvoje Humeljak (Lukavec)

Objava Kup NS VG: Lukavec pobjedom nad Mladosti prošao u sljedeće kolo kupa pojavila se prvi puta na V'Gradu.