Prijava

Vaša prijava

Buran vikend iza nas: Brojni prekršaji i prometne nesreće

['policija', 'pp vg', 'vleika gorica']

Još jedna vikend akcija provedena je na području Velike Gorice. U periodu od 29. travnja do 2. svibnja, policija je utvrdila čak 40 ciljanih prekršaja, što je značajan porast u odnosu na prethodnih nekoliko vikenda!

Najviše prekršaja ponovno je zbog neprilagođene brzine pa je tako 27 vozača dobilo kaznu za prekršaj nepropisne vožnje – brzina. Njih devet kažnjeno je zbog vožnje pod utjecajem alkohola, dvoje zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa te po jedan zbog upravljanja vozilom prije stjecanja i upravljanja neregistriranim vozilom prava na upravljanje

-Također je utvrđeno 3 ostala prekršaja iz domene prometa tj, ukupno je utvrđeno 43 prometna prekršaja, dodaju iz policije.

Najveća izmjerena koncentracija alkohola, zabilježena je kod 49-godišnjaka koji je zaustavljen u nedjelju, 1. svibnja, u 00,23 sati, u Zagrebačkoj ulici koji je ujedno i sudjelovao u prometnoj nesreći.

U prometnoj nesreći u kojoj su se sudarila dva osobna automobila lakše su ozlijeđene osobe, a kod 49-godišnjeg muškarca koji je upravljao vozilom izmjereno je 1,88 promila u krvi, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,1 g/kg i prije stjecanja prava na upravljanje.

-Tijekom vikenda i u vrijeme provođenja akcije dogodila se jedna prometna nesreća, a u ostalo vrijeme vikenda van vremena akcije također se dogodila još jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama (lake tjelesne ozljede), dodaju iz policije.

Objava Buran vikend iza nas: Brojni prekršaji i prometne nesreće pojavila se prvi puta na V'Gradu.