Prijava

Vaša prijava

FOTO DVD Turopolje zasjao u novom ruhu, a broj posjetitelja najbolji je pokazatelj zadovoljstva

['društveni dom u turopolju', 'dvd turopolje', 'Kuče', 'turopolje', 'udruge']

Društveni dom u Turopolju dobio je novo ruho, a kako smo i ranije pisali, prostor će sada osim vatrogascima biti na raspolaganju i brojnim udrugama i građanima.

Obnovljeni vatrogasni dom dobio je novu fasadu, infrastrukturu, parkirna mjesta, unutarnje uređenje, novu stolariju, kamere, vrata te sve ono što je bilo potrebno zamijeniti ili obnoviti. Dom je obišao i gradonačelnik Krešimir Ačkar koji je tom prilikom zahvalio na strpljenju, kako mještana, tako i članova vatrogasnog društva koji su dugi niz godina iščekivali ovo uređenje.

-Svi oni ga apsolutno svojim angažmanom i svojim društvenim životom i zaslužuju. Svjedoci smo tome da je prije nekoliko dana, na blagdan Sv. Josipa i praznik rada u ovom domu bilo više od 500 ljudi, što je gotovo cijelo jedno mjesto, dodaje Ačkar.

-Nedavno smo završili i radove na nogometnom igralištu, Aglomeracija koja je ovdje i ide svojim tempom dosta je kompleksa, ali vidim da je ovdje na ovom području i u ovom mjestu napravljeno dosta toga. Sada, nakon nekog vremena, možemo govoriti o znatno boljem i kvalitetnijem standardu života u ovom naselju, dodao je Ačkar.

Predsjednik Mjesnog odbora Turopolje Zoran Smrekar zahvalio je Grad u na odličnoj suradnji.

-Grad je i u ovom slučaju prepoznao potrebu da upotpuni naš društveni život i završetkom energetske obnove našeg vatrogasnog doma tu priču smo priveli kraju, poručio je Smrekar.

Kako je spomenuto, dom neće biti od koristi samo vatrogascima već i raznim udrugama, a predsjednik MO-a Smrekar otkrio je da je dom bogatiji za još jednu udrugu.

-Od ove godine bogatiji smo za još jednu udrugu koja se također smjestila u ovaj društveni dom pa se nadam da nećemo imati potrebu za daljnjim proširenjem doma, a ako nastavimo ovim tempom, morat ćemo ponovno povećati kapacitet doma, dodao je Smrekar.

Društveno-vatrogasni dom sjedište je Udruzi umirovljenika, Belot klubu Turopolje, Društvu žena TUR te samom Vatrogasnom društvu, a prostor doma koriste i djeca koja pohađaju gimnastiku, ali i dame koje dolaze na fitness.

Zapovjednik DVD-a Turopolje, Patrik Čunčić, rekao je kako se na potpunu obnovu doma čekalo oko desetak godina, ali kako su sada u konačnici neizmjerno zahvalni.

-Imamo sada prekrasan dom, ali dom koji nije prazan već služi brojnim udrugama, što smo vidjeli tijekom Praznika rada jer je po mojoj procjeni bilo oko 700-750 ljudi, a od toga jedno 400 djece na natjecanjima. Dakle, dom stvarno služi svojoj svrsi, kazao je Čunčić. Jedino što je naveo kao potencijalni nedostatak, a koji se pojavio nakon velikog interesa mještana u sličnim događanjima je nedovoljno parkirnih mjesta. Odnosno, dom raspolaže velikim brojem parkirnih mjesta, ali mještana koji su zadovoljni programom i uređenjem je znatno više!

Podsjetimo, vatrogasno društvo tog područja čini 80-ak članova od kojih je 20 operativaca, mnoštvo djece, a društvom se ponosi i 150 podupirućih članova, a tijekom ove godine, kako nam pojašnjavaju, odradili su čak oko 70 intervencija vezano isključivo nakon potresa i vezanih uz sanaciju potresa.

Objava FOTO DVD Turopolje zasjao u novom ruhu, a broj posjetitelja najbolji je pokazatelj zadovoljstva pojavila se prvi puta na V'Gradu.