Prijava

Vaša prijava

Velika Gorica ima malu tenisku zvijezdu, svestranu Ivu Jerković

['mlada sportašica', 'sport', 'tenis']

Već ste možda čuli za Ivu Jerković, svestranu djevojčicu koja niže uspjehe kako u sportu, tako i u školi i u glazbenoj školi. Nije lako uz sve školske obveze, u vremenu kada je sve manje vremena za igru biti uspješna sportašica i k tome sjajan đak u dvije škole!

Iva Jerković, rođena 2010. godine, polaznica je 6.a razreda OŠ Velika Mlaka i 5. razreda Umjetničke škole Franje Lučića u Velikoj Gorici. Unatoč mnogobrojnim obavezama u dvije škole i ljubavi prema klaviru i glazbi, Iva strastveno trenira tenis od svoje šeste godine u zagrebačkom Teniskom klubu Zagi.Vrlo pristojna, samozatajna i naizgled plaha djevojčica, Iva rastura na teniskim terenima i sasvima je već jasno da Velika Gorica ima malu tenisku zvijezdu!

Pažnju medija Iva je privukla pobjedom u „Kinder Joy of moving Tennis Trophy“ održanom krajem 2021. godine u Zagrebu, nakon kojeg je se družila s najboljim mladim tenisačima svijeta na međunarodnom Mastersu u Sportskom centru „Rafa Nadal“ u Manacoru na Mallorci. I tu je Iva briljirala izborivši 3. mjesto u paru sa Sofijom s Malte.

Ove godine Iva je odigrala već 22 meča. Jedan od važnijih odigrala je na Memorijalu „Vlade Živkovića“ na kojem je u parovima i pojedinačno osvojila 2. mjesto. Memorijal je održan 30. travnja na terenima Teniskog kluba Ponikve, a nastupilo je 16 djevojčica do 12 godina iz cijele Hrvatske.

Na pitanje kako je bilo u finalu, Iva odgovara da je svaki gem bilo napeto i svaki deuce je dobila njezina protivnica Anamarija koja je imala malo više sreće taj dan. Za organizaciju Memorijala ima samo riječi hvale: odlično pripremljeni tvrdi tereni i dosta publike, ali smatra da su nakon iscrpljujućih dvosatnih mečeva bili prekratki odmori za natjecateljice, navodi se u priopćenju.

Osim tenisa, Iva se sa školskom ekipom natjecala u odbojci, košarci i atletici i svaki put su se vratili s medaljom. Priprema se za državno prvenstvo Hrvatske u Čakovcu gdje ćeš igrati s najboljim tenisačicama do 12 godina, ali i mnogobrojne lokalne turnire, kao i javni sat klavira i uspješan završetak školske godine. Čestitamo roditeljima na odricanju i ustrajnosti, a Ivi želimo još puno osvojenih mečeva i sportskih uspjeha.

Objava Velika Gorica ima malu tenisku zvijezdu, svestranu Ivu Jerković pojavila se prvi puta na V'Gradu.