Prijava

Vaša prijava

FOTO: Turopoljac u Knejama pobijedio Breganu

['jžnl', 'nogomet', 'Turopoljac']

Lijepo sunčano vrijeme, teren u Knejama odličan za igru, a u goste Turopoljcu dolazi ekipa Bregane, ekipa koja je bila drugoplasirana prije ovog kola. Domaći ne znaju za pobjedu u prvenstvu još od 17. kola, kada su nadigrali vodeći Naftaš i – stali. Skoro dva mjeseca bez pobjede sigurno su bili dodatni uteg u pripremi utakmice i u primislima svih nazočnih prijatelja Turopoljca.

08.05.2022. 25. kolo JŽNL: Turopoljac – Bregana 2:1, Turopoljac prije početka. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Utakmica je počela u ispitivanju snaga, u sredini terena i jedna i druga ekipa imale su dobrih igrača, a obrane su funkcionirale prilično dobre. I činilo se da domaći imaju malo više od igre u prvom dijelu, ali bez izrazitih prilika, iako su Horvat i Šestok po lijevoj te Domić i Šutalo po desnoj strani znali “probiti” gostujuću obranu, ali nedostajalo je nešto u zadnjem dodavanju.

08.05.2022. 25. kolo JŽNL: Turopoljac – Bregana 2:1, detalj s utakmice. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Tek u 33. minuti bilježimo čistu priliku kada je Šestok nakon akcije Horvata i Lučića dobio loptu i izašao sam pred vratara gostiju Ratešića, ali ovaj potonji izlazi iz dvoboja kao pobjednik i izbacuje loptu u korner, ali ni iz 4 ubacivanja iz kuta, ništa bitnije se nije dogodilo u šesnaestercu gostiju. Bilo je još nekoliko pokušaja, ali bez opasnosti za Ratešića. Istovremeno, obrana domaćih na čelu sa Mislavom Čunčićem dobro je zatvorila sve prilaze svojim vratima, tako da su gosti pucali jednom ili dva puta izvan 16 m, ali bez prave opasnosti za domaćeg vratara Zagorca.

08.05.2022. 25. kolo JŽNL: Turopoljac – Bregana 2:1, kapetani Škacan (plavi) i Lučić. Foto: Z. Sever/V’Gradu

U drugom dijelu nastavlja se gdje je prvo poluvrijeme stalo, a to je lagana premoć igrača Turopoljca. Već u 49. minuti Martinić daje dobru dubinsku loptu prema kapetanu domaćih Lučiću, ali je on ne uspijeva zahvatiti kako treba i prilika propada. No, samo 5 minuta kasnije, domaći napadači napali su stopere Bregane na njihovih 16 m i oduzeli im loptu koja je preko Lučića došla do Tomislava Horvata, raspoloženog za igru, koji se namješta za udarac i pogađa u gornji desni kut vratara Ratešića za vodstvo domaćina. Veselje igrača, ali i publike bilo je potpuno razumljivo.

08.05.2022. 25. kolo JŽNL: Turopoljac – Bregana 2:1, Ivan Šestok u duelu. Foto: Z. Sever/V’Gradu

No, tek tada nastaju problemi – gosti se bude i počinju ozbiljnije prijetiti vrataru Zagorcu. U 65. minuti igrači Bregane dolaze u prvu ozbiljniju priliku za ugrožavanje Zagorca kada Marić izbija sam pred vratara, ali Zagorac “skida” njegov udarac. To je sigurno povećalo samopouzdanje vratara Zagorca jer je samo dvije minute kasnije pravovremeno istrčao prema jedanaestercu i stigao do lopte prije Hribara nakon što su Hribar i Radovanić nekako progurali loptu kroz obrambene redove Turopoljca.

08.05.2022. 25. kolo JŽNL: Turopoljac – Bregana 2:1, detalj s utakmice. Foto: Z. Sever/V’Gradu

I dalje se ekipe nadigravaju, a Hribar koji je uz Filipa Škacana najraspoloženiji gostujući igrač, pokušao je centrirati loptu pred vrata domaćih, ali centaršut je odsjeo na gredi Zagorčevih vrata.

I domaći prijete preko Horvata koji ulazi s desne strane i puca, ali pored vrata. A negdje oko 75. minute po prvi puta i Borna Radovanić, najbolji strijelac JŽNL, dolazi u situaciju ozbiljnije ugroziti Zagorca, ali danas je Zagorac na visini zadatka i brani njegov udarac. No, na žalost igrača i navijača Zelenih, u 76. minuti nije bilo spasa – nakon jedne naivno izgubljene lopte domaćih Daniel Hribar je na oko 18 m od vrata Zagorca, s desne strane opalio po lopti i niskim udarcem pogodio suprotnu malu mrežicu vratara Zagorca. Veselje i radost sele na drugu stranu, kod igrača i navijača Bregane.

08.05.2022. 25. kolo JŽNL: Turopoljac – Bregana 2:1, Tomislav Horvat u duelu. Foto: Z. Sever/V’Gradu

No, Zeleni ovaj puta nisu potonuli kao što im se to često događalo u prošlim utakmicama, već su i dalje vjerovali da mogu postići još jedan pogodak. Najbliži tomu bio je Tomislav Šutalo koji je na jednu dubinsku loptu iza obrane gostiju stigao prije vratara Ratešića i pucao pored njega, ali u tom udarcu nije bilo snage i stoperi su stigli izbaciti loptu prije nego je ona prešla crtu. Bilo je to u 86. minuti, a samo dvije minute kasnije opet domaćin slavi. Tomislav Horvat, koji je danas bio raspoložen za igru, opet je dobro opalio po lopti s nekih 20 m od vrata i pucao nisko u lijevi kut vratara Ratešića koji se baca i odbija loptu do koje prvi dolazi Matija Čaić i posprema je u mrežu. Radost i veselje domaćih igrača, ali i navijača. Obično je to vrijeme kada je Turopoljac primao pogotke, no ovaj puta su se stvari promijenile u njihovu korist.

Do kraja je ostalo svega dvije minute kao i 3 minute sudačke nadoknade što su Zeleni uspjeli privesti kraju bez primljenog pogotka i slavlje je moglo početi.

08.05.2022. 25. kolo JŽNL: Turopoljac – Bregana 2:1, detalj s utakmice. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Utakmica je bila zanimljiva, fer i korektna, prava prvenstvena sa svega par oštrijih prekršaja, a potpuno je zasluženo pripala domaćinu koji je bolje iskoristio svoje prilike, a uz to su igrači Turopoljca unijeli više žara u utakmicu što im se na kraju isplatilo. Obrana na čelu sa Mislavom Čunčićem dobro je zatvorila najboljeg strijelca lige, Bornu Radovanića, a vezni je red odlično parirao, a na momente i nadvisio vezni red gostiju. U domaćoj ekipi nije bilo slabog mjesta, a bolji od ostalih bili su Čaić i Horvat, dok su se kod gostiju istakli Filip Škacan i Daniel Hribar.

Sudac Bionda iz Zaprešića dobro je obavio svoju zadaću, a podijelio je i po jedan žuti karton svakoj ekipi zbog preoštrih startova, te treneru domaćina Jelaviću zbog prigovora.

Ovom pobjedom Turopoljac je ostao na 7. poziciji na tablici, sa 40 osvojenih bodova, a sljedeće kolo gostuje u Jakovlju, kod Dinama.

08.05.2022. 25. kolo JŽNL: Turopoljac – Bregana 2:1, igrač utakmice Matija Čaić (broj 16). Foto: Z. Sever/V’Gradu

Jedinstvena županijska liga 2021./2022. – 25. kolo, 08.05.2022.

TUROPOLJAC – BREGANA 2:1 (0:0)

KUČE Igralište NK Turopoljca u Knejama. Nedjelja, 08.05.2022. u 18:00 sati. Vrijeme sunčano, teren odličan za igru. Gledatelja 120.

Sudac: Bionda Tomislav (Zaprešić). Pomoćnici: Krmar Patrik (Zagreb), Horvatić Danijel (Zaprešić). Delegat: Petrac Dario /Zagreb).

Strijelci: 1:0 – Tomislav Horvat (54), 1:1 – Daniel Hribar (75), 2:1 – Matija Čaić (88).

NK Turopoljac: Zagorac, Domić (od 62. Gogić), Čunčić, Martinić, Perić, Čaić, Horvat, Dejanović, Lučić (C), Šestok (od 83. Đuračić), Šutalo (od 92. Markulin).

Trener: Goran Jelavić

NK Bregana: Ratešić, Erceg, Dimitrovski, Škacan Mihael, Kostanjski, Škacan Filip (C), Bišćan, Ovčarić, Radovanić, Hribar (od 79. Drugović), Marić.

Trener: Mario Antunović

Igrač utakmice: Matija Čaić (Turopoljac)

Objava FOTO: Turopoljac u Knejama pobijedio Breganu pojavila se prvi puta na V'Gradu.