Prijava

Vaša prijava

NAJAVA: Utakmice četvrtzavršnice kupa Grada Velike Gorice

['kup gvg', 'nogomet']

Tri kategorije amaterskih nogometaša turopoljskih klubova bore se za daljnji plasman u kupu Grada Velike Gorice, a utakmice se igraju u utorak (kadeti), srijedu (seniori) i četvrtak (juniori).

SENIORI

Seniorske ekipe došle su do četvrtzavršnice i u srijedu se igraju 3 utakmice koje će dati 3 sudionika poluzavršnice u kojoj se natjecanju priključuje i ekipa turopoljskog prvoligaša HNK Gorice. A parovi četvrtzavršnice su:

Kurilovec: Kurilovec – Mraclin, srijeda, 11.05.2022. u18:00,

Gradići: Gradići – Lukavec, srijeda, 11.05.2022. u 18:00,

Buševec: Polet – Ban Jelačić, srijeda, 11.05.2022. u18:00.

Kurilovec je favorit na Udarniku u susretu protiv Mraclina koji “muku muči” s ozljedama igrača. Kako je rekao trener Kurilovca Senad Harambašić, za utakmicu će koristiti 18 igrača koji će u tom trenutku biti raspoloživi (sigurno je da neće biti ozlijeđenog Bakule), a Rakovec je bio dovoljna opomena da se u svaku utakmicu mora ući maksimalno. S druge strane, trener Damir Milanović je rekao da je “zdravstveni bilten” u Mraclinu prvi i najvažniji kriterij za sastavljanje prve postave, a i u srijedu će imati veliki utjecaj na broj raspoloživih igrača…

Sava Strmec je prekinula uspješnu seriju Gradića u Gradićima, uz to došlo je i do ozljede kapetana Budimira, a u goste dolazi trećeligaš iz zapadnog susjedstva, Lukavec. Trener Gradića Marko Biljan vjerojatno će krenuti s najjačom postavom i pokušati pobijediti sigurno jačeg suparnika, a s obzirom da je kup uvijek bio pun iznenađenja, kao i na činjenicu da dobro igraju, domaćin ima pravo nadati se pobjedi. Trener Lukavca Slaven Batovanja rekao je prilikom zadnjeg razgovora da još uvijek razmišlja s kakvom postavom će krenuti protiv domaćina, ali sigurno će i on tražiti maksimalni angažman onih koji će igrati, a sve s ciljem izbjegavanja bilo kakvog iznenađenja. Ipak je Lukavec prošlogodišnji pobjednik kupa!


Treći par čine klubovi iz JŽNL, stari poznanici i suparnici iz Donjeg Turopolja. Na Zvrniku u Buševcu domaćin Polet, koji je u naletu zadnjih nekoliko utakmica i ne zna za poraz otkako je Josip Rožić preuzeo trenersku palicu, dočekuje Bana Jelačića, drugoplasiranu ekipu JŽNL, koju trener Stefan Rajić sigurno želi u poluzavršnici. Trener Poleta, Josip Rožić rekao je da u ovoj fazi natjecanja nema nikakvih kalkulacija i da Polet želi pobjedu. No, s obzirom da se radi o starom rivalitetu između dva donjeturopoljska kluba, očekuje dobru, čvrstu, pravu utakmicu, a posebno ga veseli što su svi igrači Poleta raspoloživi za ovu utakmicu. Trener Banova iz Vukovine, Stefan Rajić očekuje dobru i tešku utakmicu dva suparnika koji se dobro poznaju, a naglasio je da otkada on vodi Jelačić, Crno-zeleni nisu uspjeli postići pogodak u Buševcu, tako da se nada prekidu te tradicije kao i pobjedi, jer ipak doći u poluzavršnicu kupa predstavlja uspjeh za svaku ekipu.

Možemo reći da su tri zanimljiva susreta u seniorskom natjecanju za kup GVG pred nama.

KADETI

A u utorak, 10. svibnja, svoje utakmice poluzavršnice igraju kadetski sastavi, a parovi su:

Lukavec: Lukavec – HNK Gorica, utorak, 10.05.2022. u 18:00,

Mala Buna: Buna – Kurilovec, utorak, 10.05.2022. u 18:00.

Prošlogodišnji pobjednik kupa, HNK Gorica gostuje u Lukavcu, dok lanjski finalist Buna dočekuje Kurilovec. Samo kao prisjećanje, rezultat je bio 3:1 za Goricu, a dva pogotka dao je Lovro Nezirović koji je upravo ovih dana zaigrao i u seniorskoj postavi HNK Gorice.

JUNIORI

Juniori svoje utakmice poluzavršnice igraju u četvrtak, a parovi su:

Kuče: Turopoljac – HNK Gorica, četvrtak, 12.05.2022. u 18:00,

Pokupsko: Kupa – Kurilovec, četvrtak, 12.05.2022. u 18:00.

Prošlogodišnji finalisti i ove godine susreću se na istom mjestu, u Kučama, samo ovaj puta u poluzavršnici, a u drugom susretu sastaju se u Pokupskom domaćin Kupa i Kurilovec.

Zanimljivi parovi u svim kategorijama. Svim klubovima želimo fer i sportsko ponašanje, dobru igru, bez ozljeda, a neka pobijedi bolji!

Objava NAJAVA: Utakmice četvrtzavršnice kupa Grada Velike Gorice pojavila se prvi puta na V'Gradu.