Prijava

Vaša prijava

FOTO: Miron Memić u 90. odveo Jelačić u poluzavršnicu kupa GVG

['ban jelačić', 'četvrtzavršnica', 'kup gvg', 'nogomet', 'Polet']

Utakmica četvrtzavršnice kupa Grada Velike Gorice na Zvrnik je dovela ekipu Bana Jelačića iz Vukovine što je značilo da se može očekivati zanimljiva i čvrsta utakmice. Domaćin kompletan, dok su gosti također bili kompletni iako nisu istrčali u standardnoj postavi. Na tribinama se očekivalo više gledatelja, ali vjerojatno zbog radnog dana, okupilo se svega oko 50-ak gledatelja. Domaći navijači pripremili su sve potrebne rekvizite za navijanje, od zastava kluba do sirena, ali na kraju to nije bilo dovoljno za pobjedu domaćina.

11.05.2022. Kup GVG: Polet – Jelačić 0:1. Pozdravljanje ekipa prije utakmice. Foto: Z. Sever/V’Gradu

No, manji broj gledatelja nije smetalo igračima ni blizu kao vrući proljetni dan, ali igrači su krenuli čvrsto i sa željom za nadigravanjem. Početak utakmice prošao je u ispitivanju snaga, a prva zanimljivost dogodila se u 12. minuti kada napadač Banova iz Vukovine, Memić uzima loptu stoperu domaćih Baćanu koji ga zaustavlja u prodoru prema vratima Bradića, za što je “nagrađen” žutim kartonom od suca Marinčevića. Slobodni udarac sa nekih 20 m s lijeve strane izveo je Miletić, ali Bradić je izvrsnom paradom izbacio loptu u korner. A samo dvije minute kasnije Harambašić je dobio dobru dubinsku loptu i izašao je sam pred Bradića, ali Bradić i ovaj puta spašava svoju mrežu.

11.05.2022. Kup GVG: Polet – Jelačić 0:1. Obrana vratara Poleta Bradića. Foto: Z. Sever/V’Gradu

U prvih pola sata činilo se da gosti imaju više od igre, dok su domaći pokušavali izigrati gostujuću obranu poznatim “loptama s očima” Ivice Sučića prema Šestaku, Zagorcu i Matušinu, ali tek u 39. minuti Šestak izlazi sam pred Sakača upravo nakon lopte Sučića, ali puca preko vrata.

Do kraja poluvremena nije bilo većih uzbuđenja, osim međusobnog naguravanja gostujućeg Matića sa Zagorcem, za što je sudac opet posenuo u džep, po žuti karton.

11.05.2022. Kup GVG: Polet – Jelačić 0:1. Matušin (plavi dres) i Sokić u duelu. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Početak drugog dijela pripao je gostima u veznom redu, ali pokušaji napada razbijali su se do kaznenog prostora domaćina, dok je domaćin imao prvu ozbiljniju priliku u drugom dijelu kada je Matušin u 65. minuti s lijeve strane pucao, ali slabo, u vratara Sakača.

A u 77. minuti Matušin oduzima jednu loptu stoperu gostiju Sokiću i ide sam na Sakača, puca, ali lopta odlazi pored lijeve vratnice vratara Sakača, dok su gosti u sljedećoj akciji opasno zaprijetili Bradiću kada je Memić ušao s desne strane u kazneni prostor i pucao isto pored ovaj put desne vratnice vratara Bradića.

11.05.2022. Kup GVG: Polet – Jelačić 0:1. Gužva u kaznenom prostoru Poleta. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Domaći su pali u snazi, Sučić je zamijenjen, gosti provode više vremena na polovici Poleta, ali ne uspijevaju ozbiljnije ugroziti danas vrlo dobrog Bradića. I kada su već svi očekivali izvođenje kaznenih udaraca za dobivanje pobjednika, Nikić i Memić u 90. minuti duplim pasom izigravaju obranu domaćih, Memić ulazi s desne strane u kazneni prostor, Janječić ne stiže u blok Memićevog udarca koji završava u lijevoj strani Bradićevih vrata (postizanje pogotka vidljivo je na naslovnoj slici). Slavlje gostiju potpuno je razumljivo, a svi nazočni su ostali zakinuti za do tog trenutka izgledno izvođenje kaznenih udaraca.

Koju minutu kasnije sudac Marinčević odsvirao je kraj utakmice, a igrači i treneri su se međusobno pozdravili i čestitali jedni drugima na odigranoj utakmici.

11.05.2022. Kup GVG: Polet – Jelačić 0:1. Miron Memić (17) prati rezultat zračnog dvoboja. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Iako se tijekom ove čvrste i borbene utakmice nije umiralo u ljepoti, bilo je nekoliko lijepih driblinga, dodavanja, obrana vratara, lijepih prilika i jedan pogodak koji je potpunno zasluženo odveo ekipu Bana Jelačića u poluzavršnicu kupa Grada Velike Gorice gdje im u goste 25. svibnja dolazi ekipa trećeligaša Kurilovca, koji je pobijedio Mraclin na Udarniku sa 3:0.

U drugom susretu poluzavršnice, Lukavec, koji je nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca pobijedio Gradiće (regularni dio bio je 2:2), dočekuje ekipu HNK Gorice, koja se u ovoj fazi uključuje u natjecanje.

Kup Grada Velike Gorice – četvrtzavršnica

NK Polet – NK Ban Jelačić 0:1 (0:0)

Buševec, igralište na ŠRC Zvrnik. Srijeda, 11. svibnja 2022. godine, 18.00 sati. Gledatelja 70. Vrijeme sunčano i vrlo toplo, teren dobar za igru.

Glavni sudac: Marinčević Ivan (Mičevec). Pomoćnici: Bratković Tihomir i Zgurić Danijel (oba iz Velike Gorice). Delegat: Lukac Tomislav (Zagreb).

Strijelac: 0:1 – Miron Memić (90).

NK Polet: Bradić, Đuretić, Brajković, Baćan, Janječić, Stuparić (C), Pejak, Sučić (od 57. Škrtić), Zagorec, Matušin, Šestak (od 46. Župetić).

NK Ban Jelačić: Sakač, Rovišan (od 66. Čumpek), Sabljak, Sokić, Prizmić, Krasnić, Matić (od 66. Landeka), Nikić (C), Harambašić (od 66. Karaula), Memić, Miletić.

Igrač utakmice: Miron Memić (Ban Jelačić).

Objava FOTO: Miron Memić u 90. odveo Jelačić u poluzavršnicu kupa GVG pojavila se prvi puta na V'Gradu.