Prijava

Vaša prijava

Gospođi (57) iz Kravarskog prijeti zatvor nakon što je spalila 50 tisuća kvadrata šume

['Kravarsko', 'policija', 'požar', 'pp vg']

Iz policije su nas obavijestili kako je nad 57-godišnjom gospođom s područja Kravarskog provedeno kriminalističko istraživanje prilikom čega je utvrđeno da je nepažnjom i izazivanjem požara dovela do iznimno velike materijalne štete te čak do opasnosti po život i imovinu.

-Tijekom istraživanja utvrđeno je da je ista 31.ožujka oko 14 sati palila korov i tom prilikom je došlo do nekontroliranog širenja požara na obližnju šumu u vlasništvu Hrvatskih šuma te je tom prilikom gorjelo gotovo 50 tisuća kvadrata površine, na kojoj su bile posađene mladice hrasta i bukve, navode u policiji.

Događaj je okvalificiran kao kazneno djelo zbog dovođenja u opasnost života i imovine te počinjene iznimno velike materijalne štete koja se procjenjuje na iznos čak veći od 500.000 kuna.

-Protiv 57-godišnjakinje je podnesena kaznena prijava Državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici, a prema zakonu za ovakvo djelo prema Zakonu prijeti joj kazna zatvora od 6 mjeseci do 5 godina, dodaju u PP Velika Gorica.

 

Objava Gospođi (57) iz Kravarskog prijeti zatvor nakon što je spalila 50 tisuća kvadrata šume pojavila se prvi puta na V'Gradu.


Terenska nastava geografije i povijesti