Prijava

Vaša prijava

Gorica svladala Cedevitu u prvoj utakmici doigravanja!

['bikovi', 'kk gorica', 'košarka']

U vrlo neizvjesnoj prvoj četvrtfinalnoj utakmici Playoffa između Cedevite Junior i Gorice, Bikovi su u završnici imali mirniju ruku i pobjedom 92:95 preuzeli Vitaminima prednost domaćeg terena.

Vitamini su energetski silovito ušli u utakmicu i u 6. minuti polaganjem Radovića poveli 17:12. Bikovi su igrali strpljivo i kontroliranije ne dopustivši domaćinima da se rezultatski odvoje. U 8. minuti Kalajžić dovodi Goričane do prvog vodstva (17:19), a u 10. minuti Kapusta podiže na +8 za Goricu (21:29). Početak 2. četvrtine pripao je Cedeviti i u 15. minuti Batinić okreće na 38:37. Do kraja poluvremena ekipe su se izmjenjivale u vodstvu, a ekipe su kombinirano prebacile stotku jer na semaforu je stajalo 52:51.

Drugo poluvrijeme Vitamini otvaraju s nekoliko trica i serijom 11:1 odlaze na 63:52.

Srećom Uljarević u jednom napadu postiže 4 poena (trica i slobodno) i pokreće seriju Gorice koja sustiže domaćine na 65:64. Četvrtinu je tricom zatvorio Kapusta za 71:69 i u zadnju dionicu ušlo se s minimalnom prednošću Cedevite.

U zadnjoj četvrtini vodila se bespoštedna borba na oba kraja terena, a dvije i pol minute prije kraja rezultat je bio 89:89. Igračima se tada skratila ruka i do kraja više nitko nije ubacio koš iz igre. Srećom, Bikovi su uspjeli ubaciti nekoliko slobodnjaka više i rezultatom 92:95 došli do još jedne senzacionalne pobjede. Ovaj puta možda i najvažnije jer sada su samo jednu pobjedu udaljeni od polufinala Playoffa.

Sve u svemu odlična košarkaška predstava u Domu sportova koja je ujedno i najbolja moguća pozivnica za uzvratnu utakmicu koja će se u subotu igrati u Velikoj Gorici.

U redovima Cedevite prednjačio je Rok Radović s 19 poena, a najbolje pomagače imao je u Mateju Bošnjaku koji je postigao 11 poena te Goranu Filipoviću, Josipu Batiniću i Viti Kučiću koji su se zaustavili na 10 koševa.

Goričane su predvodili Borna Kapusta s 19 poena i 6 asistencija te Mate Kalajžić s 18 poena 7 asistencija i 5 skokova. Dino Cinac je u pobjedu ugradio 15, Ivan Batur 12, a Karlo Uljarević 10 poena.

Damir Mulaomerović, trener Cedevite Junior: “Mislim da smo imali svojih šansi. Bila je dobra utakmica i zaslužena pobjeda gostiju. Nemam što zamjeriti igračima na voljnom momentu, no imam na pameti. Pogotovo mislim na zadnji napad Filipovića. Imali smo cijeli napad do kraja i bez obzira da smo tada i zabili morali bi se braniti 10 sekundi. Tako da smo napravili dosta gluposti i dosta faulova bez veze u bonusu. Gorica je talentirana i dobra ekipa, dosta nezgodna, pogotovo kad rašire i pogode šuteve.”

Mladen Starčević, trener Gorice: “Prva je utakmica. U subotu je zapravo puno važnija. Ovu utakmicu je mogao izgubiti bilo tko. Mi smo dobili, a Cedevita Junior izgubila, ali druga je važnija. Tada će biti pritisak na našoj strani. Nadam se da će to naši dečki izdržati jer Cedevita Junior nema što izgubiti i igrat će sigurno bolju utakmicu nego doma. Danas je presudilo, rekao bih, ipak neko naše iskustvo. Borna Kapusta stvarno dugo igra ovaj nivo HT Premijer lige. Ovo mu je deseta sezona. To je definitivno jedno ogromno iskustvo. Imao je 11/13 slobodna bacanja i 2/3 trice. De facto je on ušao s klupe i donio taj neki… Uz Matu Kalajžića, kojeg sam i prošlu utakmicu apostrofirao i koji je stvarno jedan vrhunski momak… Tu su i Cinac i Batur, koji je danas dao jednu dobru partiju, pa Baković… Mi smo mali tim, nemamo veliku širinu, ali svi daju srce. Svaka im čast. Jako je veliko uživanje voditi trenerski ovaj tim.”

Matej Bošnjak, centar Cedevite Junior: “Jako teška utakmica, kao što smo i očekivali. Nismo mogli prelomiti utakmicu. U subotu idemo pobijediti u Gorici da dovedemo seriju na izjednačenje. Moramo igrati bolju obranu. 95 poena je jako puno iako je ekipa Gorice talentirana. Defanzivno moramo biti puno bolji i mirniji i vjerujem da ćemo onda dobiti utakmicu.”

Borna Kapusta, razigravač Gorice: “Bila je zanimljiva utakmica. Mislim da je Cedevita i prvo i drugo poluvrijeme bolje otvorila, ali kako su oni u ritmu pali, tako smo se mi dizali. Mislim da smo zasluženo pobijedili. Sad ćemo se malo odmoriti i u subotu nas čeka druga utakmica. Oni će biti agresivni, a mi moramo spuštati ritam i graditi koš po koš.”

Sljedeća utakmica se igra u subotu 14.5.2022. u 19:00 sati u GSD-u.

Objava Gorica svladala Cedevitu u prvoj utakmici doigravanja! pojavila se prvi puta na V'Gradu.


Treći put na državnoj smotri

Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike