Prijava

Vaša prijava

Majoreva ulica dobit će novo ruho do početka rujna

['ceste', 'infrastruktura', 'krešimir ačkar', 'promet', 'uređenje prometnica']

U tijeku su brojni radovi na uređenju prometnica, kako u ruralnom, tako i u urbanom dijelu Velike Gorice. Radove koji se izvode i u Majerovoj ulici, u blizini ulaza kod Šetališta Franje Lučića, jutros je obišao gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Ulica će biti uređena u dužini 560 metara, a bit će rekonstruirana i obnovljena u tri postepene etape.

-Trenutno su izvedeni radovi oborinske odvodnje, uskoro će se krenut prema priključcima, a nakon toga idu svi oni radovi koji su potrebni kako bi cesta bila asfaltirana s biciklističkom i pješačkom stazom s obje strane te s potpuno novim kolnikom po sredini, kazao je gradonačelnik.

 

 

Vrijednost radova iznosi 4,7 milijuna kuna, a predviđen završetak je do 1. rujna ove godine.

Još nekoliko projekta ovog tipa u planu je ukoliko vremenski uvjeti budu povoljni, a Tomislav Hrkać iz BET-NADZORA d.o.o. koji izvodi ove radove, pojasnio je kako je širina kolnika 6,5 metara, biciklistička staza bit će širine jednog metra, dok će pješačka staza biti 1,6 metara širine.

Prometnica se ne bi trebala zatvarati i kroz razne etape bit će otvorena na pojedinim dijelovima kako stanari i oni koji obitavaju tim dijelom grada ne bi imali poteškoća s normalnim prolazom kroz prometnicu.

Objava Majoreva ulica dobit će novo ruho do početka rujna pojavila se prvi puta na V'Gradu.