Prijava

Vaša prijava

Uhićenim navijačima prijeti minimalno mjesec dana istražnog zatvora

['navijači', 'velikogoričko odvjetništvo']

Suci istrage velikogoričkog Županijskog suda zaprimili su danas prije podne prvi prijedlog za određivanje istražnog zatvora za 10 od ukupno 44 izazivača navijačkih nereda, a prvo ročište je zakazano za 11,30 sati, kazala je za Hinu glasnogovornica suda Kornelija Kallay Blažeković.

”Prema najavi, Državno odvjetništvo u Velikoj Gorici će vrlo vjerojatno zatražiti određivanje istražnog zatvora za svih 44 uhićenika. Najvjerojatnije će ići četiri odvojena prijedloga za po 10 osumnjičenika u skupinama. Prijedlozi za određivanje istražnog zatvora stizat će na odjel za istrage velikogoričkog suda gdje su dežurne tri sutkinje”, rekla je Kallay Blažeković.

Precizirala je da se osumnjičenici terete za izazivanje nereda iz članka 324. stavka 2. Kaznenog zakona za koje je predviđena zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina.

Većina uhićenika ima svoje izabrane branitelja, a dvojica ili trojica su iskoristila svoje pravo na privremenog branitelja u trenutku uhićenja te su svih 44 osumnjičenika ispitana ili se još uvijek nalaza na ispitivanju u tužiteljstvu, doznaje se na sudu.

Zagrebačka policija je ranije izvijestila da je nakon subotnjeg derbija na Maksimiru više stotina navijača Hajduka na odmorištu Desinec prema Splitu napalo 16 policajaca, među ostalim, i bakljama, nakon čega je policija reagirala kako bi spasila živote policajaca, zaposlenika benzinske postaje, ali i napadača.

U napadu je ozlijeđeno 20 policajaca i isto toliko pripadnika Torcide, izvijestila je policija dodajući da su policajci upotrijebili vatreno oružje te da je zbog kaosa, kojeg su izazvali izgrednici, autocesta između Zagreba i Karlovca bila zatvorena 12 sati.

Objava Uhićenim navijačima prijeti minimalno mjesec dana istražnog zatvora pojavila se prvi puta na V'Gradu.