Prijava

Vaša prijava

Memorijalni Fire combat- izazovno natjecanje, silazak Spidermana i odlična atmosfera!

['fire combat', 'ivan galeković gale', 'jvp', 'memorijalni fire combat', 'vatrogasci']

Jutros, s početkom u 10 sati, započela je prava vatrogasna senzacija koja dobrano zainteresirala brojne Velikogoričane, a posebice one najmlađe za koje je pripremljen poseban dio programa.

Događaj je, zajedno s djelatnicima Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica i svojim suradnicima, otvorio gradonačelnik Krešimir Ačkar time što se javnosti prikazao novi memorijalni crtež tragično preminulog kolege Ivana Galeković- Galea, u čiji spomen je cijeli današnji događaj i pripremljen.

Time je započelo iznimno zahtjevno natjecanje za djelatnike vatrogasne postrojbe, ali ujedno je pripremljen i poligon na kojem su mališani mogli okušati svoje vatrogasne vještine. No, ono što je ukralo posebnu pažnju, kako onih mlađih, tako čak i onih starijih, je spuštanje Spidermana s tornja JVP-a! Spiderman se potom nastavio družiti i fotografirati s oduševljenim mališanima od kojih su brojni bili obučeni u male vatrogasce i Spiderman odijela.

Što se tiče tehničkog dijela, vatrogasci su za natjecanje pripremili poligon dužine 30 metara i to u tri etape. S početkom na poligonu vatrogasci moraju spojiti cijevi i mlaznice, a onda uzeti opremu za gašenje vatre i preći preko prepreka.

Potom, u što kraćem roku, moraju provući cijevi kroz tarabu i provući se kroz tunel. Jedan od vatrogasaca, s obzirom na to da se natječu u duetu, se zatim penje na toranj i baca uže, a drugi istovremeno mora zavezati cijev i mlaznicu za uže koje se diže gore. Spuštanje užeta s tornja nastavljaju nositi lutku tešku 70-ak kilograma i odlaze nazad na završetak poligona.

Brojne atrakcije, osim Spidermana, pripremljene su i za djecu koja su u prostorijama JVP-a mogla crtati, gledati crteže i fotografije vatrogasaca, ali isto tako igrati se jednim dijelom vatrogasne opreme i okušati se u ulozi pravog vatrogasca.

Iako je na natjecanju bilo očekivano 30-ak ekipa koje će se danas natjecati, ukupno je svoje vatrogasne vještine pokazalo 25 ekipa, kombinirano s muškim i ženskim članovima.

Više fotografija pogledajte i u našem albumu.

Objava Memorijalni Fire combat- izazovno natjecanje, silazak Spidermana i odlična atmosfera! pojavila se prvi puta na V'Gradu.