Prijava

Vaša prijava

Projekt obnove parkovne infrastrukture u Gradskoj četvrti Hrvatski velikani upitan

['gradska četvrt', 'hrvatski velikani', 'priopćenje', 'sporazum']

Iz Gradske četvrti Hrvatski velikani Velika Gorica objavili su Priopćenje koje prenocimo u cjelosti:

 

Sporazum o suradnji između Srednje strukovne škole Velika Gorica i Gradske četvrti Hrvatski velikani stavljen je na čekanje nakon što Grad Velika Gorica od veljače nije isplatio sredstva u iznosu od 32.160,00 HRK za drugu fazu nabave drvne građe u sklopu Projekta obnove komunalne infrastrukture kojim je predviđeno više od 25 novih klupa i stolova za postavljanje na raznim lokacijama u našoj gradskoj četvrti.

Kao podsjetnik, prva faza nabave metalne građe uredno je i bez napomena u iznosu od 18.901,35HRK provedena u studenome 2021. godine te je građa dana na obradu Srednjoj strukovnoj školi, a u međuvremenu je ostvarena suradnja sa Upravnim odjelom za urbanizam i zaštitu okoliša te VG Komunalcem na izvedbenim i logističkim zadacima koji prate navedeni projekt.

Nakon nabave u sklopu prve faze, sukladno Sporazumu obrađena je sva metalna građa, a u veljači je bio predviđen početak druge faze montiranja drvne građe za čiju je nabavu Upravnom odjelu za mjesnu samoupravu dostavljeno tri ponude sa pripadajućom Odlukom o odabiru najpovoljnijeg ponuđača koja je jednoglasno izglasana na osmoj redovitoj sjednici Vijeća Gradske četvrti Hrvatski velikani održanoj 9. veljače 2022. godine, a kreiranoj na temelju sedamnaest upita i devet pristiglih ponuda.

Od veljače Upravni odjel za mjesnu samoupravu nije niti prihvatio niti odbio pristiglu ponudu sukladno Odluci, nije predočio razloge zbog kojih narudžbenica po pristigloj ponudi nije kreirana, nije dao prijedlog alternativne ponude ili ponovnog provođenja javne nabave.

Nakon što je početkom ožujka izražena zabrinutost u vezi s problemom kašnjenja u provedbi Projekta te nedostatka skladišnog prostora za obrađenu metalnu građu, vijeće Gradske četvrti Hrvatski velikani je Upravnom odjelu za mjesnu samoupravu, Uredu gradonačelnika te svim ostalim relevantnim Upravnim odjelima poslalo više zahtjeva za hitnim zaključenjem nabave sukladno Odluci, a odgovor do danas nije pristigao.

Stoga, prošloga tjedna je naporima pojedinih kvartovskih vijećnika sva obrađena metalna građa prevezena iz školskih radionica te uskladištena u prostorijama vijeća u Cvjetnome naselju. (11 setova za stol, 10 setova za klupe s naslonom, 12 setova klupa bez naslova, slike u prilogu ) Vijeće istodobno izražava i žaljenje zbog nekorektnog pristupa Grada prema akterima Sporazuma i nerazumijevanje poslovnoga koncepta Grada u kojemu se neprovođenjem nabave za drugu fazu Projekta gubi novac iz provedene prve faze Projekta. Također, napominjemo da nam je žao kao građanima i vijećnicima što grad ne prepoznaje važnost ovog projekta, tim više što se dio klupa i stolova trebao instalirati u DV Žirek ( https://gorica.info/2022/01/14/gc-hrvatski-velikani-i-djecji-vrtic-zirek-u-projektu-poboljsanja-komunalne-infrastrukture/ ).

Međutim, jedan dio temeljne svrhe Projekta ostvaren je jer su učenici Srednje strukovne škole sudjelovali u poboljšanju kvalitete života naše četvrti, te ujedno stekli nove praktične vještine i znanja izradivši 10 setova klupa s naslonom, 12 setova klupa bez naslona te 11 setova sa stolom čime je, Vijeće smatra, odvajanje znatnih proračunskih sredstava četvrti bilo opravdano ( https://cityportal.hr/kroz-projekt-gc-hrvatski-velikani-i-srednje-strukovne-skole-ucenici-ce-izraditi-klupe-i-stolove/ )

Unatoč nepovoljnoj situaciji, vijeće Gradske četvrti Hrvatski velikani odlučno je u nastavku suradnje i provedbi Sporazuma te traži alternativna rješenja u smislu privatnih donacija ili samostalnih komunalnih akcija, a o čemu će naknadno obavijestiti sugrađane ukoliko se stav Grada po ovome pitanju u kratkome roku ne promijeni.

 

Objava Projekt obnove parkovne infrastrukture u Gradskoj četvrti Hrvatski velikani upitan pojavila se prvi puta na V'Gradu.