Prijava

Vaša prijava

FOTO: U Vukovini miroljubivi završetak sezone

['ban jelačić', 'jžnl', 'klas', 'nogomet']

Posljednje, 30. kolo u Vukovinu je dovelo nogometaše Klasa, turopoljskog ligaša iz Mičevca. Banovima je bod bio potreban da bi i teoretski osigurali drugu poziciju na tablici, dok je u teoriji gostima bila potrebna pobjeda, ali uz uvjet da Kupa pobijedi u Buševcu.

Vrijeme je bilo sunčano i toplo, ali s vjetrom koji je ipak malo snižavao vrućinu, teren je bio odlično pripremljen i pružao je sve uvjete za dobru igru. Okupilo se i skoro 100-tinjak gledatelja.

Gosti su izgledali prilično odlučno u namjeri ne izgubiti u ovoj utakmici, i krenuli su u igru s pojačanom obranom što je od samog početka omogućavalo domaćinu nadmoć u igri. I igralo se uglavnom na polovici terena koji pripada Klasu, ali bez nekih većih prilika, da bi onda u 18. minuti sijevnula kontra gostiju i Šimić se našao u prilici s lijeve strane, pucao jako i precizno i Sakač je bio nemoćan. Vodstvo gostiju, radost igrača i navijača Klasa bila je razumljiva jer se scenarij odvijao prema njihovim potrebama i željama.

Domaći su nastavili svoju igru i u 31. minuti centaršut s desne strane Miletić prebacuje pred vrata Siveca gdje je Smok najviši u skoku i sa 2-3 m posprema loptu u mrežu za izjednačenje. Opet se sve vratilo na početak.

Do kraja prvog dijela domaći igrači pogodili su vratnicu, gosti su k tome otklonili jednu opasnost skoro na crti svojih vrata, ali rezultat se nije mijenjao.

U drugom dijelu utakmica je bila potpuno nezanimljiva i jedino što smo zabilježili bio je udarac Nikića sa nekih 20 m u 52. minuti kada je gađao lijevi kut vratara Siveca, ali je lopta za koji cm otišla pored vratnice, te priliku Šimića kada se našao sam pred Sakačem, ali je Sakač odlično reagirao i otklonio opasnost.

Na kraju je završilo 1:1, što je uz poraz Kupe u Buševcu bio dovoljan razlog za radost i slavlje gostujućih igrača jer su izbjegli posljednje mjesto koje vodi u relegaciju.

Na utakmici se nije “umiralo od ljepote”, igre skoro da i nije bilo, pogotovo u drugom poluvremenu. Prilike koje su se ukazale bile su više plod slučajnosti nego kombinatorike, no ne može se reći da gostujući igrači nisu ušli u utakmicu čvršće, odlučnije i s više trčanja od domaćih igrača, što im se na kraju i vratilo osvojenim bodom.

Na utakmici je podijeljeno 7 žutih kartona, od čega 4 gostima i 3 domaćinu, uglavnom zbog preoštrih startova, ali ne može se reći da je utakmica bila izvan sportskih okvira.

Na kraju sezone, Ban Jelačić osvojio je drugo mjesto, dok je Klas završio na 15. poziciji.

Rezultati zadnjeg, 30. kola JŽNL:

Ban Jelačić – Klas 1:1, Lomnica – Jaska Vinogradar 2:2, Mladost – Naftaš 3:4, Polet – Kupa 3:0, Dinamo (J) – Vatrogasac 4:2, Strmec – Sloga (K) 4:1, Bregana – Rakov Potok 3:4, Turopoljac – Zrinski – igra se u nedjelju.

Tablica JŽNL nakon 30. kola

Jedinstvena županijska nogometna liga, 30. kolo

NK BAN JELAČIĆ – NK KLAS 1:1 (1:1)

Vukovina, igralište Bana Jelačića. Subota, 11.06.2022. u 17:30 sati. Vrijeme sunčano i toplo, teren dobro pripremljen, odličan za igru. Gledatelja 100.

Glavni sudac: Huzjak Jurica. Pomoćnici: Sučec Alen i Rožić Danijel (svi iz Velike Gorice). Delegat: Malkoč Ivica (Velika Gorica).

Strijelci: 0:1 – Šimić Filip (18), 1:1 – Smok Ivan (31).

NK Ban Jelačić: Sakač, Rovišan, Sabljak (od 64′ Čumpek), Sokić, Landeka, Mihanović, Nikić (C) Mateo, Miletić (od 64′ Krasnić), Memić (od 77′ Karaula), Smok.

TRENER: Stefan Rajić

NK Klas: Sivec, Dilberović, Knežević (C), Janić, Kožul, Marđetko, Kruezi (od 85′ Matulić), Kožul, Nikolić, Kovačić, Perša (od 46′ Matić).

TRENER: Hrvoje Šiptar

Objava FOTO: U Vukovini miroljubivi završetak sezone pojavila se prvi puta na V'Gradu.