Prijava

Vaša prijava

FOTO: Turopoljac pobjedom završio sezonu

['jžnl turopoljac', 'nogomet']

Turopoljac je posljednju utakmicu u sezoni 2021./2022. igrao u Knejama protiv Zrinskog iz Farkaševca i nakon serije od 4 poraza u nizu, navijači su očekivali pobjedu za kraj. U prvu postavu vratili su se Čunčić, Martinić i Perić, a bio je tu i Šestok pa je izgledalo da bi se očekivanja mogla pretvoriti u stvarnost.

A sami početak je upravo to i nagovještavao jer je već u 4. minuti nakon visokog pritiska na obranu gostiju loptu izborio Adrian Perić i odličnim udarcem sa ruba kaznenog prostora savladao gostujućeg vratara. Radost domaćih igrača bila je razumljiva, no već u sljedećoj minuti gosti pogađaju vratnicu što govori da se nisu uplašili niti da su se došli braniti.

12.06.2022., 30. kolo JŽNL: Turopoljac – Zrinski 4:2, detalj s utakmice. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Svejedno, najizgledniju priliku imao je Šutalo kada ga je u 9. minuti Domić odlično odigrao i izbio je sam pred vratara gostiju, ali umjesto da loptu samo gurne uz vratara, pucao je visoko preko vrata sa svega 5 m. 

I već u 16. minuti se taj promašaj osvetio domaćinu kada je Otmačić nakon kombinacije po lijevoj strani odlično pucao s nekih 28 m i pogodio gornji lijevi kut vratara Zagorca. Neobranjivo.

Gostujući Vrančić odlično izvodi slobodni udarac, ali Zagorac na vratima je ovaj puta spreman i izbacuje loptu iz samog gornjeg kuta.

Obje ekipe igraju napadački i žele postići pogodak, pa tako Čunčić dobro puca sa 16 m na povratnu loptu Perića, ali ne pogađa vrata u 28. minuti, da bi u 31. Domić ušao s lijeve strane i pucao sa 6-7 m, ali vratar gostiju nogom otklanja opasnost za svoja vrata. Gosti su priprijetili u 40. minuti kada Mataušić puca odlično s lijeve strane, ali ni on ne pogađa vrata.

12.06.2022., 30. kolo JŽNL: Turopoljac – Zrinski 4:2, detalj s utakmice. Foto: Z. Sever/V’Gradu

U drugi dio domaćin opet ulazi efikasnije i već u 49. minuti Perić dovodi Turopoljac u vodstvo kada na odličnu dubinsku loptu Dejanovića upravo Adrian Perić prvi dolazi do nje i prebacuje vratara gostiju. A kada je svega par minuta kasnije kapetan Zelenih, Lučić dao i treći pogodak, činilo se da je utakmica lišena svake neizvjesnosti. Lučić je dao pogodak odlično reagiravši na centaršut Šutala s desne strane.

No, gosti su i dalje željni nadigravanja, vrlo su opasni u svojim napadima, pa tako Draclin u 55. minuti odlično puca iz prve sa 16 m, ali na sreću Zelenih, pogađa lijevu vratnicu vratara Zagorca od koje se lopta odbija u gol-aut. Ali, u 61. minuti Mataušić je precizan kada dobro koristi dubinsku loptu svojih suigrača i sa 16 m matira Zagorca za smanjenje vodstva i dovodi utakmicu ponovno u napetost. Domaćin kao da je ostao bez snage, pa gosti lakše dolaze do vrata Zagorca koji u 73. minuti odlično reagira kada gostujući napadač ulazi s desne strane. I u 77. minuti gosti pogađaju vratnicu (Brdarić).

12.06.2022., 30. kolo JŽNL: Turopoljac – Zrinski 4:2, detalj s utakmice. Foto: Z. Sever/V’Gradu

I dok domaći navijači gledaju na sat i priželjkuju kraj utakmice, Lučić je započeo jedan napad po desnoj strani i odigrao loptu prema Gogiću koji odlično centrira sa gol-crte pred vrata gostiju gdje na 4-5 m od gola najbolje reagira Šutalo i dovodi Turopoljac u vodstvo 4:2 u 84. minuti.

Bio je to i konačni rezultat ove utakmice koja nije imala neki rezultatski značaj osim međusobnog prestiža dviju ekipa. Igralo se otvoreno, bilo je dosta prilika, domaći su više svojih prilika pretvorili u pogotke, dok su gosti više pogađali vratnice i gredu, a i Zagorac je dobro branio na vratima domaćih. Nije bilo ozbiljnijih prekršaja, a sudac je pokazao jedan žuti karton gostima zbog oštrog starta.

12.06.2022., 30. kolo JŽNL: Turopoljac – Zrinski 4:2, detalj s utakmice. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Domaćin je ovom pobjedom prekinuo negativni niz od 4 poraza u nizu i s tri osvojena boda završio sezonu na 7. poziciji, dok su gosti u svojoj prvoj sezoni osvojili 12. mjesto.

Spuštanje zastora na događanja na JŽNL terenima, uprava Turopoljca počastila je gulašem igrače obiju ekipa kao i za sve nazočne na utakmice, a kojih je bilo oko 100.

12.06.2022., 30. kolo JŽNL: Turopoljac – Zrinski 4:2, u gledalištu. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Jedinstvena županijska liga 2021./2022. – 30. kolo

Turopoljac – Zrinski (Farkaševec) 4:2 (1:1)

KUČE Igralište NK Turopoljca u Knejama. Nedjelja, 12.06.2022., u 17.30 sati. Gledatelja 100. Vrijeme sunčano i vruće, teren odličan za igru.

Sudac: List Martin. Pomoćnici: Crnoja Blaž i Anto (svi iz Vrbovca). Delegat: Zlatko Petrac (Mala Buna).

Strijelci: 1:0 – Adrian Perić (4), 1:1 – Dominik Otmačić (16), 2:1 – Adrian Perić (49), 3:1 – Vjekoslav Lučić (53). 3:2 – Neven Mataušić (60), 4:2 – Tomislav Šutalo (84).

NK Turopoljac: Zagorac, Markulin (od 45′ Gogić), Čunčić, Martinić, Domić (od 87′ Jakovljević), Dejanović, Čaić, Lučić (C), Šutalo (od 89′ Trupčević), Šestok, Perić.

Trener: Goran Jelavić

NK Zrinski: Ćutić, Vrančić, Marić, Otmačić, Zrinjan (od 46′ Kižlin), Ištuk, Brdarić Karlo, Burić (od 46′ Draclin), Klemenčić (od 78′ Marić), Mataušić (C) (od 78′ Trnar), Brdarić Filip (od 78′ Koletić).

Trener: David Kižlin

Igrač utakmice: Adrian Perić (Turopoljac)

12.06.2022., 30. kolo JŽNL: Turopoljac – Zrinski 4:2, Adrian Perić, igrač utakmice. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Objava FOTO: Turopoljac pobjedom završio sezonu pojavila se prvi puta na V'Gradu.