Prijava

Vaša prijava

Danas je Svjetski dan darivatelja krvi, njihov doprinos je nemjerljiv

['crvnei križ', 'svjetski dan darivatelja krvi']

Danas, 14. lipnja, obilježavamo Svjetski dan darivatelja krvi, povodom kojeg je Hrvatski Crveni križ zahvalio svima te istaknuo nemjerljiv doprinos dobrovoljnih i neplaćenih darivatelja krvi u opskrbi nacionalnog zdravstvenog sustava s dostatnim količinama sigurne krvi i krvnih pripravaka.

-Svim dobrovoljnim davateljima krvi upućujemo iskrene čestitke povodom Svjetskog dana darivatelja krvi te im zahvaljujemo na iskazanoj solidarnosti, humanosti i na svakoj darovanoj dozi krvi koja je mnogima spasila život, objavili su zahvalno iz Hrvatskog Crvenog križa.

Ovogodišnji slogan je “Darivanje krvi je čin solidarnosti. Darujte krv i spasite život” čime se, kažu u Hrvatskom Crvenom križu, želi skrenuti pozornost na ulogu koju dobrovoljno davanje krvi ima u spašavanju života i jačanju solidarnosti unutar zajednica.

Dodali su i kako je zaista važno da se darivateljima krvi pruži što veća pozornost i ukaže na njihov značaj jer svojim djelovanjem motiviraju druge, a zajedničkim snagama spašavaju brojne živote.

-Cilj obilježavanja Svjetskog dana darivatelja krvi je podići globalnu svijest o potrebi dostatne sigurne krvi i krvnih pripravaka za transfuziju osobama kojima donirana krv spašava život, te redovito organiziranje i provođenje akcija dobrovoljnog davanja krvi. Ovogodišnjim sloganom “Darivanje krvi je čin solidarnosti. Darujte krv i spasite život” želi se skrenuti pozornost na ulogu koju dobrovoljno davanje krvi ima u spašavanju života i jačanju solidarnosti unutar zajednica. Iznimno je važno da se darivateljima krvi da što veća pozornost jer je to način da se i drugi ljudi motiviraju na ovaj plemeniti čin, poručuju iz CK-a na svojim stranicama.

Objava Danas je Svjetski dan darivatelja krvi, njihov doprinos je nemjerljiv pojavila se prvi puta na V'Gradu.