Prijava

Vaša prijava

Vikend na goričkim prometnicama: U prometnoj nesreći ozlijeđene dvije osobe

['policija', 'promet', 'vikend akcija']

Tijekom vikenda, u periodu od 17. do 20. lipnja, na području Policijske postaje Velika Gorica provedena je još jedna vikenda akcija. Iz policije javljaju kako je zabilježeno sveukupno 23 ciljanih prekršaja, od kojih je najviše prekršaja zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Čak 11 vozača, koje je tijekom vikenda zaustavila policija, nije bilo vezano, njih šest nije prilagodilo brzinu, dok je njih četiri vozilo pod utjecajem alkohola. Po jedan vozač kažnjen je zbog nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje i upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.

-Također je utvrđeno 5 ostalih prekršaja iz domene prometa tj, ukupno je utvrđeno 28 prometnih prekršaja, dodaje gorička policija. U vrijeme provođenja akcije dogodila se jedna prometna nesreća s materijalnom štetom, a u ostalo vrijeme vikenda dogodile su se još dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojem su dvije osobe zadobile lake tjelesne ozljede te još pet prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Od istaknutijih prometnih prekršaja tijekom vikenda, policija izdvaja onaj koji se dogodio u subotu, 18. lipnja, malo iza ponoći.

-Muškarac starosti 25 godina, upravljao je osobnim automobilom ulicom Rudolfa Fizira u Velikoj Gorici. Nadzorom kod kbr.12 iste ulice utvrđeno je da je upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao prisutnost alkohola u koncentraciji od 1,27 g/kg, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,00/kg. Istom je na mjestu događaja uručen Prekršajni nalog, naredbom je privremeno oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati i isključen je iz prometa, navode iz policije.

 

Objava Vikend na goričkim prometnicama: U prometnoj nesreći ozlijeđene dvije osobe pojavila se prvi puta na V'Gradu.