Prijava

Vaša prijava

FOTO: Kuče po četvrti put osvojilo kup MNL Turopolja i Posavine

['Kuče', 'kup', 'mali nogomet', 'mnl tip']

Kuče je bilo domaćin kupa malonogometne lige Turopolja i Posavine, a na igralištu u Knejama natjecanja su počela po najvećoj vrućini i sparini, u 14:00 sati kada je započela prva utakmica između ekipa Drnka i Veleševca.

Drnek je tu utakmicu apsolvirao “devetkom” u mreži Veleševca, dok su dečki iz Veleševca postigli počasni pogodak.

25.06.2022. Kup MNL TiP, Kuče, detalj s turnira. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Nakon toga u šesnaestini finala, Vukovina je pobijedila Mraclin, iako je Mraclin vodio 2:0, na kraju je bilo 3:2 za Vukovinu. Istovremeno je Čička Poljana pobijedila Jagodno sa 2:1 i krenula prema finalu. Okuje je pobijedilo Rakitovec 2:1, dok je Novo Čiče bilo bolje od Ribnice. Kuče je svoju prvu utakmicu igralo protiv Bukevja, za koje je igrao i Šestok, ali ni to nije bilo dovoljno za više od poraza. A Turopolje nije imalo šanse protiv Čičke Lazine za koju je igrao Brdek, ali nije Đurašić Patrik.

25.06.2022. Kup MNL TiP, Kuče, detalj s turnira. Foto: Z. Sever/V’Gradu

U četvrtfinalu se igralo nekoliko zanimljivih susreta, a prvi je bio onaj između Gornjeg Podotočja i Vukovine. Podotočje je povelo 2:0, ali Vukovi smanjuju, no nakon toga brzo primaju još 2 pogotka i završavaju svoj nastup na kupu.

Kuče je ispratilo dečke iz Okuja sa 4 pogotka u mreži i tu nije bilo dileme o pobjedniku, iako su igrači Okuja pokušali zgusnutom obranom obraniti se.

U zanimljivoj i napetoj utakmici Čička Poljana pobijedila je Drnek i otišla u polufinale, dok je Čička Lazina udarcima s bijele točke bila bolja od ekipe Novog Čiča. Za Lazinu nije igrao Brdek, ali je Patrik Đurašić.

U polufinalu su se susreli Kuče i Gornje Podotočje, susret za koji su neki gledatelji komentirali da je finale prije finala. No, danas mladići iz Gornjeg Podotočja baš i nisu imali šanse protiv raspoloženih igrača Kuča, a konačnih 5:1 za Kuče dovoljno govori o odnosima u igri.

Drugo polufinale igrale su međusobno ekipe sa zajedničkim nazivnikom Čička, Poljana protiv Lazina. Lazina opet bez Brdeka, a Poljana na krilima Danka Čunčića i Jambrešića. Na kraju bilo je 2:1 za Poljanu i veselje je moglo početi.

25.06.2022. Kup MNL TiP, Kuče, detalj s turnira. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Prije finalne utakmice odigrana je tradicionalna revijalna utakmica između veterana Kuča i Čičke Poljane, koja je bila prava uvertira u finale. Iako rezultat nije bio bitan, spomenimo da je Kuče pobijedilo 2:0.

25.06.2022. Kup MNL TiP, Kuče, veterani Kuča i Čičke Poljane. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Finalna utakmica između Kuča i Čičke Poljane bila je zanimljiva iz razloga što su dvojica braće Čunčić, stariji Danko i mlađi Mislav bili na suprotnim stranama, ali svejedno utakmica je bila jednosmjerna i završila je 3:0 pobjedom Kuča. U drugom poluvremenu počela je padati i jaka kiša, tako da više nije bilo neke igre, ali pobjeda Kuča ni u ovom susretu nije dolazila u pitanje pa je ekipa Kuča osvojila pehar pobjednika kupa MNL TiP i po četvrti puta.

25.06.2022. Kup MNL TiP, Kuče, detalj s turnira. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Možemo reći da je Kuče na ovom turniru bilo neprikosnoveno i da je zasluženo osvojilo kup. O kvaliteti igrača malonogometne ekipe Kuča ne treba posebno govoriti, a u kup natjecanju za Kuče su igrali: Mario i Ivan Zagorec, oba vratari, Mislav Čunčić, Petar Milatović, Vjekoslav Lučić, Tomislav Šutalo, Tomislav Lučić, Petar Lucijan Čurek, Matija Čaić, Matija Fabijančić i Ivan Domić, a u finalu je zaigrao i Ivo Berković. Voditelj ekipe bio je Dragomir Banić.

25.06.2022. Kup MNL TiP, Kuče, detalj s turnira. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Pehare finalisti i pobjedniku kupa podijelio je Željko Mihica, član općinskog vijeća Orla, uz voditelja MNL TiP Tihomira Čunčića i člana vodstva lige Darka Kučana.

Objava FOTO: Kuče po četvrti put osvojilo kup MNL Turopolja i Posavine pojavila se prvi puta na V'Gradu.