Prijava

Vaša prijava

DHMZ Čuvajte se posljedica toplinskog vala, stižu velike vrućine

['dhmz', 'ljeot', 'vremenska prognoza', 'vrijeme', 'vrućine']

Danas će, kako u cijeloj Hrvatskoj, tako i u našoj Velikoj Gorici, biti sunčano i vruće, a u dijelu zemlje predviđena je pojava toplinskog vala čiji će vrhunac nastupiti već sutra i u srijedu, pa su meteorolozi izdali upozorenje o mjerama opreza!

Umjerena opasnost od toplinskih valova predviđena je danas za područje Zagreba i okolice, a već sutra prognozira se velika opasnost, koja će se u dijelu gradova ostati na snazi i u srijedu.

Visoka temperatura zraka može uzrokovati zdravstvene probleme kod ljudi, osobito kod osjetljivih skupina kao što su mala djeca, kronični bolesnici, starije osobe te ljudi koji rade na otvorenom prostoru, upozoravaju iz DHMZ-a.

Zbog toplinskih valova svijet već sada osjeća štetne učinke a oni će se vjerojatno i povećati. U Europi je s velikim vrućinama zabilježen porast smrtnosti i zdravstveni rizici koji uzrokuju ozbiljne zdravstvene i socijalne posljedice.

Pravovremene preventivne mjere mogu smanjiti negativne posljedice pa meteorolozi donose preporuke za zaštitu od velikih vrućina. Najvažnije je rashladiti dom, izbjegavati vrućine i izlaske, rashladiti tijelo, piti dovoljno tekuće i pomoću drugima kojima je potrebno.

Objava DHMZ Čuvajte se posljedica toplinskog vala, stižu velike vrućine pojavila se prvi puta na V'Gradu.