Prijava

Vaša prijava

FOTO: HPD Kučani održalo godišnju izvještajnu skupštinu

['kučani', 'Kuče', 'kultura']

Hrvatsko pjevačko društvo “Kučani” iz Kuča djeluje već 13 godina, a u ponedjeljak 27. lipnja 2022. godine su u velikoj sali Društvenog doma u Kučama održali redovnu godišnju izvještajnu skupštinu društva za 2021. godinu.

Skupštinu je otvorio i pozdravio sve nazočne predsjednik društva Branko Berković, a izvještaje i planove je pročitala tajnica društva Vesna Lastrić.

27.06.2022. Kuče, godišnja skupština HPD Kučani. Foto: Z. Sever/V’Gradu

U protekloj, 2021. godini HPD Kučani imali su prijavljene 4 sekcije, i to: Mješoviti pjevački zbor, Mušku vokalnu skupinu (MVS) “Stari pajdaši”, Žensku vokalnu skupinu i Dječji zbor. Međutim, zbog izvanredne situacije s virusom korone, probe su održavane samo tijekom rujna i listopada mjeseca, što znači da su aktivnosti bile jako prorijeđene u odnosu na planove.

Upravo zbog situacije s koronom, društvo je imalo svega 9 aktivnosti, od toga 2 javna nastupa Mješovitog zbora i 3 nastupa Muške vokalne skupine “Stari pajdaši”.

Financijsko poslovanje završili su pozitivno, a zadovoljni su sredstvima koja dobivaju iz Grada.

27.06.2022. Kuče, godišnja skupština HPD Kučani. Radno predsjedništvo skupštine. Foto: Z. Sever/V’Gradu

A za ovu godinu planovi su prilično optimistični, ali opet su bili pod utjecajem korone i ograničenja vezanih uz koronu. No, članovi skupštine nadaju se da će do kraja godine ipak uspjeti održati veći dio planiranih aktivnosti na radost i zadovoljstvo svojih članova, ali i onih koji će biti u prilici slušati nastupe Kučana.

27.06.2022. Kuče, godišnja skupština HPD Kučani. Maestro Branko Puceković. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Maestro Branko Puceković, voditelj pjevanja, rekao je da ga vesele planovi, a poglavito plan aktiviranja Dječjeg zbora, no smatra da bi u tom slučaju trebalo angažirati još jednog, po mogućnosti mlađeg učitelja pjevanja za djecu.

Podnesena izvješća i planovi prihvaćena su od članova nazočnih na skupštini, a skupština je završila malom zakuskom za nazočne članove.

Dok su se članovi posluživali, porazgovarao sam s predsjednikom društva, gospodinom Brankom Berkovićem. Evo što mi je rekao:

27.06.2022. Kuče, godišnja skupština HPD Kučani. Branko Berković, predsjednik. Foto: Z. Sever/V’Gradu

“HPD Kučani osnovano je 2009. godine, a kroz društvo je prošlo preko 60 članova i uglavnom smo svi generacija tzv. “zlatnih godina”, a trenutno imamo 32 aktivna člana i nešto podupirućih. Do unazad dvije godine i mjera uzrokovanih koronom, u društvu su bili i dječji zbor kao i ženska vokalna skupina, ali s koronom je sve stalo i sad se nadamo da će se stanje do kraja godine popraviti. Mješoviti zbor i MVS “Stari pajdaši” vjerujem da će nastaviti s pjevanjem. Dječji zbor nadamo se obnoviti na jesen, početkom nove školske godine.

Ove godine smo nastupali u Šiljakovini, bili smo dijelom Goričkih večeri, ali zbog općenito slabijih društveno-kulturnih aktivnosti, nastupi su jako prorijeđeni.

Imamo ideju da angažiramo više članova srednje generacije, ali nije baš sve tako jednostavno jer mlađe generacije još rade, pa obveze prema obitelji i često nemaju vremena. Ili volje, teško je detektirati. U svakom slučaju, čekamo mlađe generacije i rado ćemo ih primiti u društvo.

Nadamo se da će nam budućnost donijeti boljitak u radu, dovoljan broj mlađih članova i puno veći broj nastupa, a što je važnije od svega toga, da će nas služiti zdravlje.”

Uz zahvalu predsjedniku Branku Berkoviću za izjavu, pustili smo ga da se pridruži članovima na domjenku, koji je sigurni smo, završio pjesmom. A na kraju ne preostaje nam ništa drugo nego da im i mi poželimo dobro zdravlje, puno nastupa i lijepo pjevanje, kako to oni znaju.

Objava FOTO: HPD Kučani održalo godišnju izvještajnu skupštinu pojavila se prvi puta na V'Gradu.


Objava rezultata natječaja