Prijava

Vaša prijava

Ovog vikenda bogat program u Šiljakovini povodom dana sela!

['dan sela', 'petrovo', 'šiljakovina']

Svoj dan obilježit će ovog vikenda Šiljakovina gdje se tim povodom priprema iznimno bogat i raznolik program. Željni dobrog druženja i provoda, nakon dvije pandemijske godine, veselje se vraća u selo gdje će obilježiti Petrovo uz već poznat i tradicionalan program!

Šiljakovina svoj dan obilježava povodom Blagdana svetog Petra i Pavla koji su i zaštitnici kapele u selu, a događaj počinje u nedjelju, 3. srpnja, u 10:30 sati kada se planira okupljanje ispred kapele, od koje kreće procesija ulicom Ivana Šabana do križnog drva iznad raskrižja prema zaseoku Lučani gdje će se održati sveta Misa koja započinje u 11 sati.

Nakon toga, slijedi veliki pikado turnir s početkom u 15 sati kojeg organizira Pikado klub Šiljakovina.

U 15:30 na betonskom igralištu pokraj društvenih domova započinje 5. kolo Breške lige, a raspored možete pogledati na web stranici lige. Domaćini svoju utakmicu igraju zadnji protiv ekipe Pokupskog.

Već od 17 sati očekuje vas glazbeni program grupe Viking koja će se pobrinuti da dodatno pobrinuti za ugrijanu atmosferu. Napravit će kratku pauzu kako bi u 18 sati u novom društvenom domu bila održana svečana sjednica povodom dana sela.

Nakon toga kreću tradicionalni folklorni susreti na kojima nastupaju KUD “Elizabeta” iz JalžabetaKUD “Orljava” iz Pleternice te domaćini, Folklorni ansambl “Šiljakovina” sa svim svojim skupinama.

Po završetku navedenog, vraća se grupa Viking koja vas nastavlja zabavljati do kasnih, ali dozvoljenih noćnih sati!

Objava Ovog vikenda bogat program u Šiljakovini povodom dana sela! pojavila se prvi puta na V'Gradu.