Prijava

Vaša prijava

Održana osnivačka skupština gradske organizacije Hrvatskih suverenista Velike Gorice

['hrvatski suverenisti', 'hs']

Sinoć je u punoj velikoj dvorani Gradske četvrti Miljenko Granić u Velikoj Gorici održana osnivačka skupština gradske organizacije Hrvatskih suverenista Velike Gorice. Kako navode iz četvrti u priopćenju, osnivačkoj skupštini, uz velik broj članova, prisustvovali su saborski zastupnici Hrvatskih suverenista Željko Sačić, Marko Milanović Litre i Marijan Pavliček, predsjednik Hrvatskih suverenista, ostali članovi predsjedništva stranke te gosti iz Mosta Velike Gorice i HSP-a Velike Gorice.

Okupljenima se obratio general Željko Sačić koji je upozorio na promjenu Ustava za što vladajući traže dvotrećinsku većinu u Saboru, a izgleda da su vrlo blizu dogovoru sa najvećim opozicijskim strankama sa ljevice, čime bi se već sada teški uvjeti za referendumske inicijative, učinili gotovo nemogućima. General Sačić izrazio je zadovoljstvo novoizabranim vodstvom velikogoričke organizacije Hrvatskih suverenista, jer je riječ o mladim ljudima, punima snage i volje da naprave nešto konkretno čime bi se kvaliteta života u našoj Domovini popravila, navode.

Predsjednik Suverenista, Marijan Pavliček naglasio je još jednom licemjernu i nedosljednu ulogu predsjednika Zorana Milanovića koji zadnjih dva mjeseca u domaćim medijima prijeti i proziva ljude koji se s njim nisu slagali oko ulaska Finske i Švedske, izdajnicima, a onda na summitu NATO-a u Madridu ne spomene prava Hrvata u BiH. Osvrnuo se i na inicijativu saborskog kluba Hrvatskih suverenista oko opoziva minsitra vanjskih i europskih poslova Gordana Grlića Radmana zbog kako kaže, nepostojeće vanjske politike RH, nerješavanja graničnih sporova i potpunog nedostataka sluha i nečinjenja za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini.

Hrvatski suverenisti Velike Gorice za predsjednika su izabrali Antonia Kuliša, za potpredsjednika je izabran Franko Marić, a tajnik je Tin Peternel.

Na kraju osnivačke skupštine, okupljenima se obratio novoizabrani predsjednik Antonio Kuliš koji je zahvalio na ukazanom povjerenju te najavio kako će se u daljnjem radu podružnica zalagati za kvalitetniji završetak radova aglomeracije, kvalitetniju povezanost željezničkog kolodvora u Velikoj Gorici sa ostatkom grada i okolice, naglasio je zabrinutost radi zanemarivanja određenih ulica i nepostojanja ili loših oborinskih odvodnja u kvartovima poput Bratstva, Kromosovog naselja, lošeg stanja ulica poput Ulice Nikole Tesle, Ulice bana Josipa Jelačića i drugih te je to naveo kao samo dio problema kojima se podružnica namjerava baviti. Naglasio je odličnu suradnju s lokalnim podružnicama Mosta i HSP-a te najavio borbu kako bi se poboljšala kvaliteta života u Velikoj Gorici, šestom po veličini gradu u RH.

Objava Održana osnivačka skupština gradske organizacije Hrvatskih suverenista Velike Gorice pojavila se prvi puta na V'Gradu.