Prijava

Vaša prijava

VIDEO Pogledajte kako napreduju radovi na izgradnji nove zgrade crkve Uzvišenja sv. Križa u Kravarskom

['crkva', 'izgradnja', 'izgradnja crkve', 'Kravarsko']

Radovi na izgradnji nove zgrade crkve Uzvišenja sv. Križa u Kravarskom, simbolu stradanja ovog kraja uslijed razgorenog petrinjskog potresa, napreduju punom parom!

Izgradnju poznatog simbola ovog kraja, ovog puta u potpuno novom ruhu, s nestrpljenjem iščekuju brojni mještani, ali i mnogi drugi. Radovi na crkvi trebali bi, podsjetimo, biti gotovi do siječnja sljedeće godine, a sredstva za izgradnjom crkve osigurala je Zagrebačka županija putem javnog poziva.

Radovi na izgradnji započeli su u veljači ove godine, a tada je za crkvu Županija dodijelila 10,2 milijuna kuna, čime je u cijelosti zatvorena financijska konstrukcija za gradnju nove crkve. Sveukupni troškovi izgradnje procjenjuju se na 10,7 milijuna kuna, zbog čega je preostalih 500 tisuća kuna osigurano je od strane Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Krajem veljače, položen je kamen temeljac kojim je označen početak radova na izgradnji nove crkve, a kako napreduju radovi pogledajte u videu našeg čitatelja Danijela Petraca.

 

Objava VIDEO Pogledajte kako napreduju radovi na izgradnji nove zgrade crkve Uzvišenja sv. Križa u Kravarskom pojavila se prvi puta na V'Gradu.