Prijava

Vaša prijava

Omiljena praksa nam je nekorištenje sigurnosnog pojasa, a ovog vikenda mnogi i pod utjecajem alkohola

['policija', 'pp velika gorica', 'promet', 'vikend nadzor']

Ovog vikenda, između 1. i 4. srpnja, u još jednoj akciji „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“, koja se provodi na području policijske postaje Velika Gorica, utvrđeno je 20 ciljanih prekršaja.

Kada je u pitanju broj prekršaja, i dalje je učestala navika ne korištenja sigurnosnog pojasa tijekom vožnje, zbog čega je kažnjeno sedam vozača. No ovog vikenda brojnim vozačima neprijatelj za volanom je bio i alkohol jer je policija zaustavila još sedam vozača pod utjecajem alkohola.

Potom je četvero vozača kažnjeno zbog nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje, a onda po jedan zbog nepropisne brzine te vožnje pod zabranom.

Također je utvrđeno deset ostalih prekršaja iz domene prometa tj, ukupno je utvrđeno 30 prometnih prekršaja i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom.

Vikend rekorder, sa 2,98 promila u krvi zaustavljen je u subotu, 2. srpnja, u 22 sati u Sisačkoj ulici.

-Nadzorom kod kbr.39 iste ulice utvrđeno je da je 32-godišnjak upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao prisutnost alkohola u koncentraciji od 2,98 g/kg, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,00/kg. Istom je na mjestu događaja naredbom je privremeno oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati i izmješten je u jedinicu za zadržavanje ove PP do otriježnjenja i protiv istog je podignut Optužni prijedlog nadležnom sudu u redovnom postupku, pojašnjavaju u priopćenju iz policije.

 

 

Objava Omiljena praksa nam je nekorištenje sigurnosnog pojasa, a ovog vikenda mnogi i pod utjecajem alkohola pojavila se prvi puta na V'Gradu.