Prijava

Vaša prijava

Velika Gorica ima dvadesetak uspješnih malih oskarovaca i dvije nagrađene učiteljice

['nagrada ivan filipović', 'najbolji učenici', 'obrazovanje', 'oskar znanja', 'škola']

Jutros je održan svečani prijem mladih i uspješnih učenika koji su dobili zaista prestižnu nagradu Oskar znanja koja je najprestižnije nagrade u obrazovnom sustavu. Titulu oskarovca dobilo je oko 20 učenika, a nagrađene su i dvije velikogoričke učiteljice koje su za svoj rad s učenicima dobile nagradu “Ivan Filipović”.

-Nešto malo manje od 400 učenika ima priliku reći da je dobilo Oskara, od toga dvadesetak vas je upravo iz Gorice, stvarno jedna impresivna brojka, kazao je gradonačelnik Krešimir Ačkar dodajući kako je tu riječ o produktu napornog rada, odricanja, ali i zavidne intelektualne sposobnosti.

-Svi koji ste sada ovdje pokazali ste da ste ne dobri nego da ste najbolji, poručio je Ačkar malim oskarovcima i pozvao ih da i dalje budu ustrajni u ostvarenju odličnih uspjeha, kao što su to činili do sada.

Laura Horvat učenica je OŠ Eugena Kvaternika, a osvojila je nagradu na državnom natjecanju iz vjeronauka na kojem su ekipno osvojili prvo mjesto.

-Za vjeronaučnu olimpijadu pripremali smo se od prosinca prošle godine pa sve do nedavno, do svibnja kada je bilo natjecanje. Išli smo čak u školu i tijekom praznika kako bismo se pripremili, a tjedno smo se nalazili tri puta u svrhu vježbanja, kazala nam je Laura koja je, unatoč silno uloženom trudu, ipak iznenađena postignutim uspjehom.

-Mislili smo da ćemo biti među najboljima, ali kada smo saznali da smo prvi, to nam je bio zaista šok, govori nam Laura.

No nisu samo učenici ti koji su vrsni u onome što rade. Nagrada “Ivan Filipović” je hrvatska državna nagrada koja se dodjeljuje posljednjega mjeseca u godini za životno djelo u području predškolskog odgoja, osnovnom, srednjem školstvu, visokom školstvu i znanstvenom i stručnom radu, a dobile su je dvije velikogoričke učiteljice.

-To je najveća nagrada koju jedan učitelj, za svoj rad, može dobiti, pojasnila je profesorica hrvatskog jezika iz OŠ Eugen Kvaternik Ivana Dubovečak koja je nagradu dobila za 2020. godinu. Dodala je kako je rad učenika i njihovo zadovoljstvo najbolji pokazatelj uspješnosti u radu, no kako ovakva nagrada također ide tome u prilog.

 

 

Objava Velika Gorica ima dvadesetak uspješnih malih oskarovaca i dvije nagrađene učiteljice pojavila se prvi puta na V'Gradu.