Prijava

Vaša prijava

Mostovci ukazali na potrebu za novim autobusnim linijama i obnovljenim kolodvorom

['autobusni koldoovor', 'MOST']

Na autobusnom kolodvoru održana je pressica velikogoričkog MOST-a na kojoj su govorili o  unaprjeđenju ZET-ove usluge javnog putničkog prijevoza. Riječ je bila o boljoj organizaciji prijevoza te uvođenju većeg broja linija.

Vijećnica Gradskog vijeća Karmen Rak kazala je kako je gradu potreban veći broj linija s obzirom na to da je porastom cijena goriva sve veći broj putnika primoran putovati javnim prijevozom umjesto osobnim automobilima. Dodala je i kako bi veći broj linija riješio prevelik razmak u rasporedu između autobusnih linija.

-Ako ne stignete na bus zbog gužve primjerice u 20:30 morate čekati za Kozjaču do 23 sata. Apeliramo se u novom aneksu ugovora obrati pozornost kada ljudi najviše putuju i da se u tim terminima pojačaju linije, pojašnjava tako Karmen Rak.

Ivan Bekavac osvrnuo se na sam izvorni ugovor koji je potpisan još 2009. godine te kojim je osigurano 12 niskopodnih autobusa za potrebe linije 268 između Zagreba i Velike Gorice.

-Mislim da je potrebno poraditi na prijedlogu južne goričke željezničke obilaznice kojom bi se željeznicom obuhvatio cijeli grad Velika Gorica i time značajno bolje povezao grad sa zapadnim i istočnim dijelom Zagreba, dodaje.

Ono što je još istaknuto na pressici jest da su ZET-ovi autobusi iznimno zastarjeli i kako zbog svoje loše kvalitete učestalo dolazi do kvarova, zbog čega, između ostalog, putnici kasne na svoje destinacije.

Raspravljalo se i o autobusnom kolodvoru koji smatraju velikim problemom za Veliku Goricu, a dodali su kako smatraju da, kada je u pitanju autobusni kolodvor, ne traže puno.

Sa svime navedenim složio se i vijećnik GČ Zlatko Rovišan dodajući kako je nedopustivo da šesti grad po veličini u Hrvatskoj i dalje nema javni toalet i potpuno neadekvatni autobusni kolodvor.

 

 

Objava Mostovci ukazali na potrebu za novim autobusnim linijama i obnovljenim kolodvorom pojavila se prvi puta na V'Gradu.