Prijava

Vaša prijava

FOTO: Odigrano 7. i 8. kolo MNL TiP

['lazina', 'mnl tip', 'novo čiće', 'turopolje', 'Vukovina']

U subotu i nedjelju karavana Malonogometne lige Turopolja i Posavine stigla je do 7. i 8. kola, a domaćini su bili dečki iz Jagodnog koji su ugostili turnir u Novom Čiču u subotu, te Čička Lazina koja je bila domaćin u nedjelju.

U subotu su upravo “domaćini”, ekipa Jagodnog otvorili turnir protiv Veleševca, a na kraju su dečki iz Veleševca slavili minimalnom pobjedom, a pogodak je postigao Latin. U drugoj utakmici do sada uvjerljiva Vukovina rezultatski ne tako uvjerljivo svladala je borbeni Drnek rezultatom 3:2 i golovima braće Nikić i već standardno Damira Matkovića, dok su za Drnek poentirali Musolli i Dario Kučan.

Mateo Nikić, MNK Vukovina. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Gornje Podotočje kao da nije više onako moćno kao na početku, a u susretu protiv Ribnice poraženi su 1:2. Strijelci za Ribnicu bili su Jukić i Tokić, dok je Milatović poentirao za Podotočane. Četvrti susret igrale su ekipe Čičke Poljane protiv Rakitovca. Braća Jambrešić i iskusni Čunčić postigli su po pogodak za pobjedu 3:1, a čast Rakitovca spasio je Petračić.

Mraclin je igrao protiv Novog Čiča i pogotkom Dandića sa 10 m, nakon 6 prekršaja domaćina pobijedili su minimalnim rezultatom. Predzadnji susret igralo je Turopolje protiv Kuča. Kuče je na kraju pobijedilo 3:2, a strijelci za Kuče bili su Domić, Šutalo i Lučić, dok su za Turopolje pogađali Reščić i Zečić.

Završnu utakmicu 7. kola Čička Lazina riješila je u svoju korist s visokih 5:0 protiv “torpedaša” iz Okuja. Žugaj i Andrijanić po dva i Đurašin jednom su pogodili mrežu ekipe iz Okuja.

Damir Matković iz MNK Vukovina i Jurica Brdek iz MNK Čička Lazina. Foto: Z. Sever/V’Gradu

REZULTATI – 07. kolo:

Jagodno – Veleševec 0:1,

Vukovina – Drnek 3:2, 

Gornje Podotočje – Ribnica 1:2,

Čička Poljana– Rakitovec 3:1, 

Mraclin – Novo Čiče 1:0,

Turopolje – Kuče 2:3,

Okuje – Čička Lazina 0:5,

Bukevje slobodno.

U nedjelju je domaćin 8. kola bila ekipa Čičke Lazine. Teren je bio jako loš i težak za igru što je otežavalo lijepu igru. A onda još kad je pala kiša, trava je postala mokra i dodatno otežala igranje nogometa. No, svejedno je bilo zanimljivo i napeto, u nekim utakmicama čak na granici incidenta, ali na kraju je sve završilo u sportskom duhu. A svirka Pirata nakon odigranih utakmica podigla je atmosferu većeg broja gledateljica i gledatelja.

Turnir su otvorili Bukevje i Okuje, a na kraju su slavili Okujci koji su Roginića (2), Robića i Stojnića nadvisili pogodak Kovača. U drugoj utakmici Kuče je pogocima Milatovića i Lučića pobijedilo Mraclin 2:1, a strijelac za Mraclin bio je Kos.

MNL TiP, 8. kolo, Č. Lazina, susret Novo Čiče – Čička Poljana, detalj sa utakmice. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Novo Čiče i Čička Poljana dugo su igrali u egalu pogocima Đuksija za Čiče i Jambrešića za Poljanu, da bi pred kraj Filipović pogotkom sa 10 m donio pobjedu Novom Čiču. Rakitovec i Jagodno odigrali su čvrstu i borbenu utakmicu uz dosta prekršaja, ali bez pogodaka, iako je prilika bilo.

MNL TiP, 8. kolo, Č. Lazina, susret Jagodno – Rakitovec 0:0, detalj s utakmice. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Vukovina je bila apsolutni favorit protiv Veleševca, povela je 2:0, promašila nekoliko prilika i na kraju primila pogodak, ali pobjeda nije dolazila u pitanje. Strijelci za Vukovinu bili su M. Nikić i Matković, dok je Veleševec poentirao Horžić.

Gornje Podotočje je minimalnim rezultatom pobijedilo uporni i čvrsti Drnek, a strijelac je bio Ćosić, koji je zbog posla kasnio na utakmicu, postigao pogodak i odjurio nazad na posao, a ostalim igračima preostalo je samo sačuvati vodstvo do kraja. I uspjeli su.

MNL TiP, 8. kolo, Č. Lazina, susret Turopolje – Čička Lazina 0:1, detalj s utakmice. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Za kraj turnira određena je utakmica domaćina Čičke Lazine protiv Turopolja, jedine ekipe koja je još uvijek bez boda. Utakmica je bila zanimljiva, Turopolje se nije predavalo, promašili su dvije izgledne prilike u prvom dijelu da bi minuti ili dvije prije kraja primili pogodak i izgubili utakmicu. A strijelac pogotka bio je Jurica Brdek, koji je sve do istrčavanja na teren u zadnjoj utakmici uredno vodio administraciju za zapisničkim stolom.

Turnir su odsudili Tihomir Čunčić i Slaven Grgac, a nakon utakmica nastavljeno je druženje uz svirku grupe Pirati.


REZULTATI – 08. kolo:

Bukevje – Okuje 1:4,

Kuče – Mraclin 2:1,

Novo Čiče – Čička Poljana 2:1,

Rakitovec – Jagodno 0:0,

Veleševec – Vukovina 1:2,

Drnek – Gornje Podotočje 0:1,

Turopolje – Lazina Čička 0:1,

Ribnica slobodna.

Tablica nakon 8. kola:

1. Vukovina 24, 2. Čička Lazina 21, 3. Kuče. 19 (-1), 4. G. Podotočje 15 (-1), 5. Ribnica 12 (-1), 6. Novo Čiče 12 (-1), 7. Drnek 10, 8. Mraclin 10, 9. Č. Poljana 10, 10. Jagodno 10 (-1), 11. Okuje 8, 12. Bukevje 6 (-1), 13. Veleševec 4 (-1), 14. Rakitovec 2 (-1), 15. Turopolje 0.

MNL TiP nastavlja svoja natjecanja sljedećeg vikenda odigravanjem 9. kola u Bukevju i 10. kola u Okuju.

Objava FOTO: Odigrano 7. i 8. kolo MNL TiP pojavila se prvi puta na V'Gradu.