Prijava

Vaša prijava

Vozi odgovorno, od danas na policijskom radaru bicikli i mopedi

['biciklisti', 'nadzor', 'polciija', 'policijska akcija']

U svrhu poticanja opreznije vožnje i smanjenja prometnih nesreća, policija će na području djelovanja Policijske postaje Velika Gorica danas i sutra, 13. i 14. srpnja, provesti preventivno-represivnu akciju „Nadzor vozača motocikala, mopeda i bicikala“ kojom će pojačano nadzirati sve vozače bicikala i mopeda.

Naime, prema statističkim podacima na području našeg grada učestalo dolazi do stradavanja vozača mopeda, motocikala i bicikala, a cilj akcije je poštivanje prometnih propisa od strane vozača motocikala, mopeda i bicikala, glede nošenja zaštitne kacige, vožnja bicikala po biciklističkoj stazi.

Pu karlovačka

-Biciklisti, mopedisti i motociklisti su najranjivija skupina sudionika u prometu. S obzirom na konstantno povećanje broja bicikala u prometu kao i sve češće sudjelovanje istih u prometnim nesrećama, tijekom planiranja i provođenja zadaća potrebno je posebnu pozornost posvetiti prekršajima koje čine vozači bicikala, što se odnosi na prekršaje vožnje po nogostupu, nekorištenja biciklističkih staza ili traka, kretanje u nedopuštenom smjeru i nekorištenja reflektirajući prsluka za vrijeme noći izvan naselja, navode tako iz policije.

Objava Vozi odgovorno, od danas na policijskom radaru bicikli i mopedi pojavila se prvi puta na V'Gradu.