Prijava

Vaša prijava

MNL TiP: Turopolje došlo do prve pobjede, Vukovina i Kuče i dalje bez poraza

['mali mogomet', 'mnl tip']

Na igralištu NK Posavca u Leknenom odigrano je 9. kolo MNL TiP, a domaćin je bila ekipa Bukevja. I nakon ovog kola ekipa Vukovine ostala je na maksimalnom učinku, dok je Kuče prati sa 5 bodova i jednom utakmicom manje, a na začelju vrijedi zabilježiti prvu pobjedu Turopolja. No, krenimo redom kako su odigravane utakmice:

Prvu utakmicu dana igrao je domaćin, Bukevje, protiv Turopolja, ekipe koja jedina do 9. kola nije ostvarila ni boda. Turopolje je povelo 2:0 pogocima Jurića i Adriana Perića, da bi domaćin izjednačio preko Šestoka i Vrbana, no još jedan pogodak Lozića za ekipu Turopolja donio je prvi trobod i radost na lica Maria Filipovića i navijače Turopolja. Iako nije postigao niti jedan pogodak, igrač utakmice bio je Mile Anđelić.

Drugi susret odigrali su Ribnica i Drnek, svakome po bod. Jankeš je poentirao za Ribnicu, koja bez Sudara nije Ribnica s početka natjecanja, dok je za Drnek strijelac bio Musolli. Jankeš je proglašen igračem utakmice.

16.07.2022., MNL Tip, 9. kolo Lekneno, Veleševec – G. Podotočje, detalj s utakmice. Foto: Z. Sever/V’Gradu

“Klinci” iz Podotočja igrali su sljedeći susret protiv Veleševca. Pomalo iznenađujuće Veleševčani su poveli 2:0 pogocima braće Latin, što je izgleda malo razljutilo većinom golobrade mladiće iz Gornjeg Podotočja koji su nakon toga utrpali 5 pogodaka Žutima iz Veleševca. Milatović je postigao trogol što mu je priskrbilo epitet igrača utakmice, a po jednom su poentirali Harambašić i Ćosić.

16.07.2022., MNL Tip, 9. kolo Lekneno, Vukovina – Rakitovec, detalj s utakmice. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Susret Vukovine i Rakitovca bio je susret bez rezultatske neizvjesnosti, a o odnosu snaga dovoljno govori i rezultat od 6:0 za lidera. Inače uvijek brojni Rakitovčani ovaj su puta došli s točno potrebnim brojem igrača, bez izmjena, a Vukovinci su bez većeg napora došli do pobjede. Strijelci su bili Nikić, Širić i Panižić po jedan pogodak, dok su Matkovićeva 3 pogotka donijela i njemu epitet igrača utakmice. Vukovina najavljuje ozbiljnu kandidaturu za konačni uspjeh.

“Susjedski derbi” Jagodnog i Novog Čiča bolje su otvorili igrači Jagodnog i pogotkom Sudara poveli, da bi Jurišić, Filipović i Pavić okrenuli rezultat u korist Novočičana, a Filipović je bio najbolji u toj pobjedi.

16.07.2022., MNL Tip, 9. kolo Lekneno, Jagodno – N. Čiče, detalj s utakmice. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Drugi “susjedski derbi” igrale su ekipe Kuča i Čičke Poljane. Uz novog vratara Đuračića, Kučani su uglavnom bili kompletni, a i kod susjeda iz Poljane bili su u sastavu oba Jambrešića i Čunčić, da bi preko Hemena upravo Poljana povela. Izgleda je to “razljutilo” igrače Kuča, koji su do kraja postigli 6 pogodaka. Strijelci su bili Čunčić je postigao 3 pogotka i odnio titulu igrača utakmice, a još su poentirali Domić, Milatović i Lučić.

16.07.2022., MNL Tip, 9. kolo Lekneno, Kuče – Č. Poljana, detalj s utakmice. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Posljednja utakmica dana bila je i najefikasnija, a susreli su se Mraclin i Čička Lazina. Mraclin je predvodio Ivan Kos Čapa, dok je mladost Lazina predvodio Jurica Brdek. I počelo je pomalo neočekivano – vodstvom Mraclina 3:0, ali do kraja poluvremena Lazinci smanjuju, a u drugom dijelu daju i drugi pogodak i utakmicu čine neizvjesnom. No, Mraclin ponovno povećava prednost, da bi na kraju završilo 6:4 za Mraclin. Dobra i živa utakmica, a strijelci za Lazinu bili su Brdek 2, Andrijanić i Đurašić, dok je za Mraclin poentirao Kos Mario i Dandić po jednom, a Jura Cvetnić i Ivan Kos po dva puta. Ivan Kos bio je nerješiva enigma za Lazince i zasluženo nosi epitet igrača utakmice.

16.07.2022., MNL Tip, 9. kolo Lekneno, Mraclin – Č. Lazina, detalj s utakmice. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Nakon 9 odigranih kola stanje na tablici je sljedeće:

1. Vukovina 27, 2. Kuče 22, 3. Čička lazina 21, 4. Gornje Podotočje 18, 5. Novo Čiče 15, 6. Ribnica 13, 7. Mraclin 13, 8. Drnek 11, 9. Čička Poljana 10, 10. Jagodno 10, 11. Okuje 8, 12. Bukevje 6, 13. Veleševec 4, 14. Turopolje 3, 15. Rakitovec 2.

Sljedeće, 10. kolo igra se danas, u nedjelju, 17. srpnja 2022. godine, a domaćin je ekipa Okuja. Početak je u 15:30 sati, a parovi su:

Veleševec- Ribnica, Bukevje – Mraclin, Čička Lazina – Čička Poljana, Kuče – Jagodno, Novo Čiče – Vukovina, Rakitovec – Gornje Podotočje, Okuje – Turopolje.

Objava MNL TiP: Turopolje došlo do prve pobjede, Vukovina i Kuče i dalje bez poraza pojavila se prvi puta na V'Gradu.