Prijava

Vaša prijava

MNL TiP: Prvi poraz Vukovine nakon 9 pobjeda

['mali nogomet', 'mnl tip', 'okuje']

Na odlično pripremljenom terenu u Okujama, u nedjelju je odigrano 10. kolo malonogometne lige Turopolja i Posavine. Nakon efikasnih utakmica dan ranije u Leknenom, očekivao se nastavak dobre efikasnosti, ali ipak utakmice nisu bile tako efikasne. Najvažnije je spomenuti da je ekipa Vukovine doživjela prvi poraz u dosadašnjem dijelu lige, a bolja je bila ekipa Novog Čiča. No, krenimo redom:

MNE Okuje. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Turnir su otvorili Veleševec i Ribnica, a na kraju je pogotkom igrača utakmice Tokića, Ribnica došla do pobjede i sva tri boda.

Bukevje je stradalo od Mraclina, koji je i danas postigao 6 pogodaka, s tim da je dva dao Ivan Kos, a čak četiri Dandić, što mu je donijelo epitet igrača utakmice.

17.07.2022. 10. kolo MNL TiP, Okuje, Č. Poljana – Č. Lazina, detalj s utakmice. Foto: Z. Sever/V’Gradu

U susretu dviju ekipa s prefiksom “Čička”, bolja je bila Lazina koja je pogocima Patrika Đurašića i naravno, Jurice Brdeka došla do pobjede 2:0. Ekipa Poljane došla je s točnim brojem igrača, a protiv raspoloženog Brdeka i ostatka ekipe Lazina teško je igrati. Brdek je proglašen igračem utakmice.

17.07.2022. 10. kolo MNL TiP, Okuje, Kuče – Jagodno, detalj s utakmice. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Kuče je igralo protiv Jagodnog, koje je pak došlo sa četiri igrača u polju i vratarom, a u takvoj postavi igrati protiv Kuča ne sluti na dobro. I na kraju je završilo ne tako loše, ukupnih 4:0 za Kuče izgleda prihvatljivo. Strijelci za ovog puta Kučane u plavo-šarenim dresovima bili su Čunčić 3 i Cavrić jednog, a Čunčić je proglašen igračem utakmice.

17.07.2022. 10. kolo MNL TiP, Okuje, Novo Čiče – Vukovina, detalj s utakmice. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Nakon Kuča na teren su istrčali Plavi iz Novog Čiča i standardno Bijeli iz Vukovine, na neki način  u derbiju kola. Imali su Bijeli više loptu u svojim nogama, ali nije bilo smirenosti ni efikasnosti koja je ovaj puta u liku Jelića bila na strani Novočičana. Plavi su lako dolazili pred vrata Markovića, a igrač utakmice Jelić bio je neumoljiv postigavši trogol. Nikić, Matković, Matić i ostali danas nisu imali svoj dan i pobjeda je zasluženo otišla na stranu Novog Čiča.

17.07.2022. 10. kolo MNL TiP, Okuje, Rakitovec – Gornje Podotočje, detalj s utakmice. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Nakon derbija odigran je susret posljednjeplasiranog Rakitovca i dobre ekipe Gornjeg Podotočja. Nije tu bilo nikakvih nepoznanica i Podotočani su dobro napunili mrežu Rakitovca. Uz 5 pogodaka Harambašića, koji je pogađao i petom i volejom i iz gužve, još dva je postigao Ćosić te jednog Malbašić. Harambašić je naravno, postao igrač utakmice.

17.07.2022. 10. kolo MNL TiP, Okuje, minuta šutnje prije utakmice Okuje – Turopolje. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Za kraj dana gledatelji su mogli vidjeti utakmicu vrijednog domaćina, Okuja i Turopolja, koje se napokon “pronašlo” i zaigralo bolje nego na početku lige. Prije početka utakmice igrači obje ekipe kao i svi nazočni gledatelji odali su počast zimus nesretno poginulom Petru Bartoliću. Sama je utakmica bila čvrsta, napeta, ali Turopolje je bilo opasnije i konkretnije pa je Perić sa dva pogotka i Jurić jednim donio sva tri boda Turopoljcima. Perić je dobro odigrao, dva puta poentirao i postao igrač utakmice.

17.07.2022. 10. kolo MNL TiP, Okuje, Okuje – Turopolje, detalj s utakmice. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Nakon ovog kola, Vukovina je i dalje prva, ali sada samo sa 2 boda prednosti ispred Kuča, dok su Čičke Lazine treće sa bodom iza Kuča, a Gornje Podotočje je na 6 bodova zaostatka za Vukovinom. Sljedeći vikend mogao bi puno toga riješiti, jer se najprije u Rakitovcu u subotu sastaju Vukovina i Kuče, da bi u nedjelju u Veleševcu međusobno igrali Kuče i Čička Lazina.

17.07.2022. 10. kolo MNL TiP, Okuje, zapisnički stol. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Rezultati 10. kola:

Veleševec – Ribnica 0:1

Bukevje -Mraclin 0:6

Čička Lazina – Čička Poljana 2:0

Kuče – Jagodno 4:0

Novo Čiče – Vukovina 3:0

Rakitovec – Gornje Podotočje 0:8

Okuje – Turopolje 0:3

Drnek slobodan.

Redoslijed nakon 10. kola:

1. Vukovina 27, 2. Kuče 25, 3. Čička Lazina 24, 4. Gornje Podotočje 21, 5. Novo Čiče 18, 6. Mraclin 16, 7. Ribnica 16, 8. Drnek 11, 9. Čička Poljana 10, 10. Jagodno 10, 11. Okuje 8, 12. Turopolje 6, 13. Bukevje 6, 14. Veleševec 4, 15. Rakitovec 2.

Objava MNL TiP: Prvi poraz Vukovine nakon 9 pobjeda pojavila se prvi puta na V'Gradu.