Prijava

Vaša prijava

Mirniji vikend uz manji broj prekršaja, ali rekorder puhao u Matoševoj

[]

Tijekom vikenda, 15.-18. srpnja 2022, provedena je akcija „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“ na području policijske postaje Velika Gorica prilikom koje je utvrđeno tri ciljana prekršaja.

Jedan prekršaj počinjen je zbog vožnje pod utjecajem alkohola, jedan zbog nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje te još jedan zbog upravljanja vozilom kojemu isteklo važenje prometne dozvole.

-Također je utvrđeno pet ostalih prekršaja iz domene prometa tj, ukupno je utvrđeno 8 prometnih prekršaja, dodaju iz goričke policije i izdvajaju vozača (49) kod kojeg je izmjerena najveća koncetracija alkohola u krvi te koji je zaustavljen u Matoševoj ulici.

-U subotu, u 23,40 sati, muškarac starosti 49 godina, upravljao je osobnim automobilom kolnikom Ulice Antuna Gustava Matoša u Velikoj Gorici. Nadzorom kod kbr.11 utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao prisutnost alkohola u koncentraciji od 1,83 g/kg, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,00/kg. Isti je smješten u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, te će redovnim putem biti podnijet Optužni prijedlog nadležnom sudu, navode iz policije.

Za napomenuti je da se u vrijeme provođenja akcije nije dogodila niti jedna prometna nesreća, a u ostalo vrijeme vikenda dogodila se jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama, ali riječ je o lakšim ozljedama.

Objava Mirniji vikend uz manji broj prekršaja, ali rekorder puhao u Matoševoj pojavila se prvi puta na V'Gradu.