Prijava

Vaša prijava

Stižu euri! Zagrebačka županija počinje s dvojim iskazivanjem novčanih vrijednosti

['euri', 'uvođenje eura', 'zagrebačka županija', 'zgž']

Dvojno iskazivanje cijena počeli smo susretati na sve više lokacija- u dućanima, ugostiteljskim objektima… Sada je iskazivanje u dvojnim cijenama najavila i Zagrebačka županija iz koje poručuju kako je županija od 15. srpnja započela je s dobrovoljnim dvojnim iskazivanjem novčanih vrijednosti u kunama i eurima svih upravnih i drugih pojedinačnih akata poput zaključka o dodjeli jednokratne novčane pomoći za novorođeno dijete, rješenja i ugovora i to po definiranom tečaju konverzije 1 euro= 7,53450 kuna, navode tako iz Županije.

Obveza dvojnog iskazivanja kreće od 5. rujna, ali mi smo već spremni – rekla je pročelnica Upravnog odjela za financije Marina Čolig nadodavši kako je Županija dala preporuku i svojim drugim proračunskim korisnicima da već sad krenu s dvojnim iskazivanjem. Poručila je i kako je programsko-informatička prilagodba završena te da se uskoro kreće s pripremam oko izrade prvog proračuna koji će biti iskazan u kunama i eurima.

Objava Stižu euri! Zagrebačka županija počinje s dvojim iskazivanjem novčanih vrijednosti pojavila se prvi puta na V'Gradu.