Prijava

Vaša prijava

FOTO: U pripremnoj utakmici Polet nadvisio Bana Jelačića

['ban jelačić', 'jžnl', 'nogomet', 'Polet', 'pripreme']

Na Zvrniku u Buševcu odigrana je treća pripremna utakmica domaćeg Poleta i gostiju iz nedaleke Vukovine, Bana Jelačića. I jedni i drugi članovi su Jedinstvene županijske lige.

Domaćin u tradicionalnim plavim dresovima, sa udarnom postavom u kojoj nije bilo Sučića, ali je zato u obrani dirigirao “veteran” Damir Milanović, dok su u napadu prijetili Zagorec, Matušin i Šestak. Gosti iz Vukovine bili su u crnoj kombinaciji, a nedostajalo im je nekoliko prvotimaca poput Sabljaka, Matića, Mihanovića, Harambašića, Miletića…

Počelo je dosta otvoreno, ali s puno opasnijim napadima Poleta što je već u 12. minuti dovelo i do vodstva kada je Zagorec nakon duplog pasa sa Stuparićem odlično pucao s nekih 18 m lijevom nogom u donji lijevi kut nemoćnog Sakača. U prvom dijelu gosti su pokušavali, ali u njihovim napadima nedostajalo je okomitosti, a dobrim postavljanjem obrane Poleta dirigirao je već spomenuti Milanović. Iz prvog dijela treba naglasiti i dobar udarac Zagorca koji je pogodio vratnicu Sakačevih vrata u 41. minuti.

U drugom dijelu treneri su napravili izmjene igrača što je dovelo do određenih promjena u obrani Poleta i lakšeg dolaska gostujućih napadača u prilike pa je vratar Gligorević obranio dvije izgledne prilike tako da do promjene rezultata nije došlo sve do 63. minute kada je vezni red Jelačića izgubio loptu, a u odlučujem trenutku pogriješili su i stoperi tako da Matušinu nije bilo teško svladati Markovića za 2:0.

Treći pogodak u mreži gostiju djelo je Skrbina koji je pucao iz slobodnog udarca sa 17 m, a lopta je prevarila Markovića i nekako završila u mreži. Ako je i bilo kakve neizvjesnosti, pogotkom Skrbina utakmica je praktički bila riješena, iako je Čumpek lijepim udarcem sa nekih 18 m s lijeve strane u suprotni kut vratara domaćih Culovića spasio čast gostiju.

U trećoj pripremnoj utakmici domaćin je nakon uvodnog poraza došao do druge pobjede (Klas 0:1, Lekenik 3:0), dok su gosti nakon pobjede i neriješenog doživjeli i poraz (Sesvetski Kraljevec 1:0, Mladost Buzin 3:3). Polet je na trenutke djelovao jako opasno i dobro u napadu te sigurno u obrani na čelu s Milanovićem i visokim stoperom Cvitanovićem, a iako u veznom redu nije bilo Sučića, Dejanović, Baćan i Stuparić držali su sredinu terena.

Kod gostiiju se osjetilo neigranje već spomenutih nekoliko igrača, ali trener Rajić vjeruje da će se do kraja tjedna vratiti igrači koji su još na moru ili ozlijeđeni te da će do utakmice kupa protiv Naftaša iz Ivanića (21.08.) ili eventualnih kvalifikacija za 4. NL ekipa biti kompletna i spremna za ostvarenje planova.

Sudac Anđel nije imao težak zadatak i obavio ga je solidno, dok je 40-ak gledatelja moglo vidjeti solidnu utakmicu s obzirom na stupanj provedenih priprema jednih i drugih.

Pripremna utakmica

NK Polet – NK Ban Jelačić 3:1 (1:0)

Buševec, igralište na ŠRC Zvrnik. Srijeda, 10.08.2022. u 18:00 sati. Gledatelja 40. Vrijeme poluoblačno, toplo, teren dobar za igru.

Sudac: Dario Anđel.

Strijelci: 1:0 – Zagorac (12), 2:0 – Matušin (63), 3:0 – Skrbin (75), 3:1 – Čumpek (78).

NK Polet: Bradić, Brajković, Cvitanović, Milanović, Pejak, Dejanović, Baćan, Stuparić, Zagorac, Matušin, Šestak. (Još su igrali: Gligorević i Culović (oba vratari), Janječić, Župetić, Cavrić, Kovačević, Skrbin.)

Trener: Josip Rožić

NK Ban Jelačić: Sakač, Rovišan, Zagorac, Maslač, Čumpek, Landeka, Smolković, M. Nikić, Milatović, Memić, Krasnić. (Još su igrali: Marković, A. Nikić, Zebec, Jurić, Vuksanović.)

Trener: Stefan Rajić

Objava FOTO: U pripremnoj utakmici Polet nadvisio Bana Jelačića pojavila se prvi puta na V'Gradu.