Prijava

Vaša prijava

Uz blagdan Velike Gospe, obilježen Dan općine Pokupsko

['dan općine pokupsko', 'Pokupsko']

Općina Pokupsko na blagdan Velike Gospe proslavila je svoj Dan. Tom prigodom održano je misno slavlje te su u spomen na poginule branitelje u Domovinskom ratu položeni vijenci i svijeće.

Foto Zgž

Proslava je uveličana i svečanom sjednicom općinskog vijeća kojoj je u ime Zagrebačke županije nazočio zamjenik župana Ervin Kolarec.

Foto Zgž

Načelnik općine Pokupsko Božidar Škrinjarić u svom obraćanju posebno se osvrnuo na obnovu nakon potresa te dovođenje vodovoda u sve dijelove Općine.

Foto Zgž

„Na našem području postoji određen broj kućanstava koji nemaju priključak na javnu vodovodnu mrežu. Prije potresa su se opskrbljivali vodom iz vlastitih bunara, no to više nije moguće”, rekao je Škrinjarić istaknuvši kako je do sada zaprimljeno oko 300 zahtjeva za priključcima.

Podsjetio je na projekte obnove gospodarskih i javnih objekata na području Općine koje je financirala  Zagrebačke županije, no istaknuo je kako su najveći problem i dalje neobnovljeni domovi stanovnika nakon potresa, navodi se na stranici Županije.

Zamjenik župana Ervin Kolarec istaknuo je kako je za projekte obnove od potresa u 2022. godini u proračunu Zagrebačke županije planirano 80 milijuna kuna, a do sada je već potpisano više od 40 ugovora, od čega su brojni projekti u realizaciji, poput izgradnje nove crkve u obližnjem Kravarskom.

Objava Uz blagdan Velike Gospe, obilježen Dan općine Pokupsko pojavila se prvi puta na V'Gradu.