Prijava

Vaša prijava

Za „Prsten potpore“ Zagrebačkoj županiji odobren maksimalan iznos bespovratnih sredstava

['pomoć u nastavi', 'potpore', 'škola']

Nakon provedbe natječajnog postupka i odabira projekata u okviru poziva za dodjelu bespovratnih  sredstava „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza V.“ Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je odluku o financiranju projekata kojom je Zagrebačkoj županiji odobren maksimalni iznos bespovratnih sredstava za projekt Prsten potpore V. u iznosu od 7 milijuna kuna.

Ukupna vrijednost projekta Prsten potpore V. je 8,24 milijuna kuna, a razliku od 1,24 milijuna kuna u svom proračunu osigurala je Zagrebačka županija.

Projektom Prsten potpore V. će se tijekom školske godine 2022./2023. osigurati 192 pomoćnika nastavi i 1 stručni komunikacijski posrednik u 39 osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija.

Kako je objavljeno na stranici Zagrebačke županije, prethodna provjera sposobnosti kandidata prijavljenih na natječaj za pomoćnike u nastavi i stručnog komunikacijskog posrednika u školama – partnerima na projektu Prsten potpore V. provest će se od 22. do 31. kolovoza putem intervjua, dok će se edukacija odabranih kandidata održati 1. i 2. rujna 2022. godine.

Objava Za „Prsten potpore“ Zagrebačkoj županiji odobren maksimalan iznos bespovratnih sredstava pojavila se prvi puta na V'Gradu.