Prijava

Vaša prijava

Intervju: Stefan Rajić, trener novog četvrtoligaša Jelačića

['4. NL', 'ban jelačić', 'nogomet', 'stefan rajić']

U petak je glavna vijest u amaterskim nogometnim kuloarima bila da je Ban Jelačić iz Vukovine postao novi član 4. NL Središte Zagreb skupina B, bez obveze igranja kvalifikacija. Iako su se u Jelačiću nadali prolazu kroz kvalifikacije, vijest da su članovi 4. NL bez kvalifikacija dodatno ih je obradovala i dala dodatni značaj proslavi 90. godišnjice osnutka kluba. O proslavi tog važnog jubileja sigurno će još biti riječi, ali za sportski uspjeh i plasman u 4. NL ipak su zaslužni igrači pod vodstvom mladog trenera Stefana Rajića, koji kroz 2-3 tjedna slavi 2 uspješne godine na klupi Bana Jelačića. Sve je to bio razlog da smo dogovorili intervju i popričali sa Stefanom Rajićem o njegove dvije godine u Vukovini i plasmanu u 4. NL. A kako je tekao razgovor, možete pročitati u nastavku.

Gospodine Rajiću, na početku Vam čestitam na plasmanu Bana Jelačića u 4. NL. Uskoro će biti 2 godine otkako ste na klupi Jelačića i u tom periodu klub i rezultati stalno su bili u usponu. Prvu sezonu u JŽNL bili ste šesti, drugu viceprvaci, igrali u finalu kupa Grada Velike Gorice. Što je tajna uspjeha?

 

Stefan Rajić: Kao prvo, hvala Vam na čestitkama kao i na praćenju Jelačića od strane Vašeg portala. A odgovor na vaše pitanje je jednostavan – tajna je u radu. Prvenstveno ovdje mislim na rad igrača, zatim uprave koja sve to prati, a tek na kraju dolazim ja kao trener.

Igrački kadar u protekle dvije godine uglavnom je isti, tek tu i tamo koji igrač napustio je Jelačić, ali uvijek dolaze novi, mladi i ambiciozni igrači. Je li ta relativna konstantnost igračkog kadra doprinijela uspjesima Jelačića?

Stefan Rajić: Apsolutno je tako, glavnina ekipe ove dvije godine ostajala je na okupu i oni poznaju moje zahtjeve i principe igre što onda ima pozitivan utjecaj na prihvaćanje novopridošlih igrača koji dolaze, a onda je i uspjeh lakše postići.

Kakvo je Vaše poznavanje klubova u 4. NL i što očekujete od Jelačića? Hoćete li se dodatno pojačavati?

Stefan Rajić: Uz klubove JŽNL koje sam pratio dosta detaljno, pratio sam i klubove u 4. NL skupinu B, tako da uglavnom poznajem klubove iz prošle sezone. Teško bi mi bilo sad nabrojiti tko je sve došao u koji klub, ali generalno imam dovoljno saznanja o klubovima. Bar se nadam. A što očekujem? Pa, kao što sam to naglasio i na početku priprema, nakon dvije godine konstantnih uspona ekipe, nadam se da ćemo tako nastaviti i u narednoj sezoni. Naravno, možda ću o tome moći više reći nakon 4-5 kola kad se iskristalizira prva postava Jelačića, ali i kad vidimo kako ćemo reagirati na promjenu ranga natjecanja. Ali siguran sam da ćemo biti dobar suparnik u svim utakmicama!

Apsolutno sam siguran i da će postojeći igrački kadar biti dovoljan za nove izazove, jer mi već duže vrijeme i treniramo kao da smo u 4. NL. No, ako se ukaže prilika da nam neki vrhunski igrač dođe, sigurno ćemo ga prihvatiti, ali ja mislim da svi ozbiljni igrači već imaju ugovorene angažmane tako da su dolasci mogući, ali manje vjerojatni.

Kako su protekle pripreme? Vrijeme godišnjih odmora je u punom jeku, igrači su amateri.

Stefan Rajić: Zadovoljan sam treniranjem igrača koji su bili dostupni, ali sigurno će onima koji su u vrijeme priprema izostali tjedan-dva to vrijeme nedostajati na početku prvenstva. Hoće li oni to nadoknaditi do 5. ili 6. kola, tek ćemo vidjeti. Inače, odigrali smo 4 utakmice, jednu pobijedili, dvije izgubili i jednu odigrali neriješeno, a generalka će nam biti protiv Naftaša u 1. kolu kupa NS ZŽ.

Čini se da je ova godina bila odlična, obilježava se 90. godišnjica osnutka kluba, ostvarena je suradnja sa HNK Goricom, a sada i plasman u viši rang. Ove je godine bilo i još uvijek je lijepo biti član NK Jelačića, bez obzira na poziciju. Kako su igrači zadovoljni klubom?

Stefan Rajić: Mislim da igrači uživaju u Jelačiću, da je zadovoljstvo na visini. Trenira se ozbiljno, uprava nas odlično prati, mediji nas prate, a da bi neke stvari mogle biti bolje, sigurno bi . No, to će doći s vremenom, bitno je da ne posustajemo ni na zelenom polju ni izvan njega. I igrači su svjesni realnosti i prihvaćaju je kao takovu.

Veselite li se opet susretima s turopoljskim klubovima, Mraclinom i Gradićima u 4. NL?

Stefan Rajić: Naravno da se veselim i ja i igrači, jer takvi susreti sa susjednim klubovima imaju uvijek jedan dodatni motiv. Svakako su susreti s ekipama Mraclina, Turopoljca pa Poleta, ali i drugih turopoljskih klubova puno zanimljiviji nego protiv nekog kluba izvan Turopolja. No, pristup i jednom i drugom suparniku je isti, želja za pobjedom nas uvijek vuče naprijed.

Stefan Rajić za nekoliko godina? 

Stefan Rajić: Trenutno sam apsolutno fokusiran samo na Jelačić, ali svi u i oko kluba znaju da mi je želja dalje napredovati. A moj je moto raditi maksimalno u svakom trenutku, pa će onda i nagrada doći. Trenutno posjedujem UEFA A licencu, a i na tom polju bih volio i želio napredovati…

Više puta su u klubu isticali da sami određujete dokle ćete ostati u Jelačiću kao trener. Što bi se moralo dogoditi da prihvatite ponudu nekog drugog kluba?

Stefan Rajić: Prije svega, eventualna ponuda morala bi doći iz jedne vrlo ambiciozne sredine, morao bi biti natjecateljski iskorak, odnosno liga više, sa dovoljnim brojem igrača spremnim za treniranje, uz odlične uvjete rada, ali i spremnost uprave za praćenje zahtjeva kluba.

I za kraj?

Stefan Rajić: Za kraj bih svakako želio reći jedno veliko HVALA ponajprije svim igračima, zatim upravi, a volio bih istaknuti i Leona Levara, našeg kondicijskog trenera koji je ugradio dio sebe u ovaj uspjeh. Na našu žalost, zbog poslovnih obveza morao nas je napustiti. No, možda i najvažnija stvar koju bih želio istaći i reći je zahvala mojoj supruzi i mojoj obitelji na podršci i razumijevanju mog posla. S obzirom da je moj odnos prema treniranju profesionalan, oduzima mi puno vremena i mogu ga nazvati drugim poslom, a tu onda i obitelj trpi. Dakle, najveća zahvala mojoj supruzi i obitelji na razumijevanju!

I tako smo riječ po riječ došli do kraja razgovora, jednog ugodnog razgovora kao što je uvijek ugodno razgovarati sa Stefanom Rajićem. Na preostaje mi ništa drugo nego da i njemu i njegovoj obitelji, ali i Banu Jelačiću poželimo puno zdravlja i sreće kako u privatnom tako i u sportskom životu!

Objava Intervju: Stefan Rajić, trener novog četvrtoligaša Jelačića pojavila se prvi puta na V'Gradu.