Prijava

Vaša prijava

Početak amaterske nogometne sezone: utakmice kupa NS ZŽ

['Gradići', 'jelačić', 'kup', 'mraclin', 'nogomet', 'Polet']

Ovog vikenda, 20. i 21. kolovoza 2022. godine i službeno počinje amaterska nogometna sezona 2022./23., vikend je odigravanja utakmica 1. kola kupa NS ZŽ.

Samim utakmicama kupa, prethodila je neizvjesnost i nagađanja o odigravanju kvalifikacijske utakmice Bana Jelačića, drugoplasirane ekipe JŽNL u prošloj sezoni protiv kluba iz NS SMŽ o popunjavanju upražnjenog mjesta u 4. NL Središte Zagreb skupina B koje je oslobodila NK Sava Strmec svojim plasmanom u 3. NL Centar. Na kraju su kvalifikacije ostale na razini nagađanja i priča, a Ban Jelačić je postao novi član 4. NL. Odličan poklon vrijednoj upravi, ali prvenstveno treneru i igračima na predstavama prikazanim u protekle dvije godine u JŽNL. No, nema se vremena za slavlje, počinju utakmice.

Upravo u Vukovini sastaju se prošlogodišnji prvak i viceprvak JŽNL a sada četvrtoligaši, domaći Ban Jelačić i gosti iz Grada nafte, Naftaš iz Ivanić-grada. Bit će to zanimljiv ogled, zadnja dva susreta istih suparnika u Vukovini završila su neriješeno, a sutra ćemo svakako dobiti pobjednika.

Mraclin, stabilni četvrtoligaš s novim trenerom Dužićem na klupi, ali i s nekoliko novih imena u svlačionici u pripremnim utakmicama djelovao je dobro, a odlaze u goste u Rugvicu gdje ih dočekuje Rugvica Sava 1976. Prednost je na mraclinskoj strani.

Gradići, s novim trenerom Igorom Čagaljem na klupi, ali i s puno nepoznanica (za širu javnost) oko sastava ekipe, gostuje u Klinča Selima. Teško je bilo što reći o šansama jednih i drugih.

Zvrnik će u nedjelju svjedočiti susretu domaćeg Poleta i gostiju iz Laduča, SU-LA-e, stabilnog četvrtoligaša. No, u Buševcu pušu neki novi, pozitivni vjetrovi pa ne bi bilo nikakvo iznenađenje ako Plavi s Milanovićem u obrani, “ubojitim trojcem” Zagorec, Matušin, Šestak u napadu te veznom osovinom Stuparić-Sučić-Dejanović odu u drugo kolo…

Parovi 1. kola kupa NS ZŽ:

Ban Jelačić – Naftaš (Vukovina, subota, 18:00 h)

Rugvica Sava 1976 – Mraclin (Rugvica, subota, 18:00 h)

Mladost – Gradići (Klinča Sela, nedjelja 18:00 h)

Polet – Su-LA (Buševec, nedjelja, 18:00 h)

Vatrogasac – Tigar Sv. Nedelja (Zdenci, nedjelja, 18:00 h)

Strmec – Jaska Vinogradar (Bedenica, nedjelja 18:00 h)

Sloga – Zelina (Križ, subota, 18:00 h)

Gaj – Croatia (Gaj, nedjelja, 18:00 h)

Slobodni u 1. kolu: Kurilovec, Lukavec, Dugo Selo, Vrbovec, Samobor, Sava Strmec i Bistra.

Objava Početak amaterske nogometne sezone: utakmice kupa NS ZŽ pojavila se prvi puta na V'Gradu.