Prijava

Vaša prijava

FOTO: Lukavec u “generalki” pobijedio Mladost iz Petrinje

['3. nl', 'lukavec', 'nogomet', 'pripreme']

Jutarnja matineja na Lukavellu u subotu ponudila nam je susret trećeligaša Lukavca kao domaćina i Mladosti iz Petrinje kao gosta. I jednima i drugima ovo je bila završna provjera prije početka prvenstva u 3. NL Centar sljedeći vikend.

Domaćin Lukavec igrao je u standardnoj crno-zelenoj kombinaciji, a gosti iz Petrinje u zelenim dresovima.

Prvo poluvrijeme proteklo je u rastrganoj igri u kojoj je domaćin imao više od igre, stvorili su poneku polupriliku, ali najveću priliku imao je gostujući Lovrić kada je promašio prazna vrata domaćeg vratara Vondre.

U drugi dio domaćin je ušao puno odlučnije i vrlo brzo je svoja nastojanja i kapitalizirao kada je u 47. minuti Cimeša izbjegao zaleđe i došao sam pred vratara Gugeca, prošao ga i doveo Lukavec u vodstvo. Gosti su reklamirali zaleđe, ali zastavica pomoćnog suca ostala je spuštena.

Gosti su imali jednu dobru kada Mioković nije najbolje reagirao u petercu domaćina i prilika je otišla u nepovrat.

Drugi pogodak za Lukavec djelo je Marijana Grdenića u 62. minuti kada ga je odličnom loptom proigrao Valentinčić na desnu stranu napada, Grdenić odlično prima loptu, namješta si je na lijevu nogu i prekrasnim udarcem pogađa gornji desni kut nemoćnog Gugeca.

Treći pogodak djelo je Luke Sedlačeka iz kaznenog udarca koji je dosuđen nakon što je poslije izvedenog kornera Matića igrač gostiju Vranić igrao rukom.

I kada je par desetaka nazočnih gledatelj već kretalo prema izlazu, Luka Sedlaček je dodatno uljepšao “generalku” i postigao svoj drugi pogodak kada je dobro ubačenu loptu Vidakovića u kazneni prostor Mladosti ušao iz drugog plana i pogodio mrežu gostiju.

U utakmici u kojoj su obje ekipe bile nekompletne, domaćin je pokazao puno više od gostiju koji su igrali bez 6-7 prvotimaca, a prema prikazanom, s ovom ekipom neće im biti lako. Lukavcu su nedostajali Luter na vratima te Humeljak i Marko Grdenić u polju, a vjerujemo da će s njima u ekipi, kad se oporave, igra biti još bolje.

Trener Batovanja rekao je da je zadovoljan, poglavito prikazanim u drugom dijelu i uz povratak ozlijeđenih, a možda još i poneko pojačanje, nada se dobroj sezoni Lukavca. Istovremeno, Ivica Vidović, trener Mladosti, naglasio je da mu nedostaje 6-7 prvotimaca, ali da je svjestan da ga čeka težak posao u ovom prvenstvu.

Utakmicu je sudio Jurica Huzjak s pomoćnicima Antolovićem i Šimunovićem.

Pripremna utakmica

NK Lukavec – NK Mladost (Petrinja) 4:0 (0:0)

Lukavec, igralište na SRC Lukavello. Subota, 20.08.2022. u 10:00 sati. Vrijeme poluoblačno, sparno, teren dobar za igru.

Glavni sudac: Jurica Huzjak. Pomoćnici: Šimunović, Antolović.

Strijelci: 1:0 – Cimeša (48), 2:0 – Grdenić (62), 3:0 – Sedlaček (75 – KU), 4:0 – Sedlaček (88).

NK Lukavec: Vondra, Marijan Grdenić, Ostojić, Banić, Krpan, Kahlina, Turkalj, Valentinčić, Matić, Cimeša, Sedlaček (još su igrali: Bogadi, Vidaković, Žuljević, Mihalinčić, Jurleta.)

Trener: Slaven Batovanja

NK Mladost: Gugec, Tepić, Gršić, Vranić, Smakiqi, Filipović, Pipalović, Lovrić, Hrnčević, Jandrić, Mioković (još su igrali: Lešić, Miočinović, Petrović).

Trener: Ivica Vidović

Objava FOTO: Lukavec u “generalki” pobijedio Mladost iz Petrinje pojavila se prvi puta na V'Gradu.