Prijava

Vaša prijava

1. kolo kupa NS ZŽ: Turopoljski klubovi bili su uspješni

['Gradići', 'jelačić', 'kup', 'mraclin', 'nogomet', 'Polet']

Ljeto ide svom kraju, čak su i temperature malo niže, ušli smo u drugu polovicu kolovoza, a to znači da kreću i amaterska nogometna natjecanja, a prve su na redu kao i obično, utakmice kupa. Proteklog vikenda na rasporedu su bile utakmice 1. kola kupa nogometnog saveza Zagrebačke županije u kojoj su igrala i četiri predstavnika turopoljskog nogometa, a što nas veseli je da su sva četiri kluba prošla u daljnje natjecanje.

U subotu je u Vukovini odigran susret između domaćeg Bana Jelačića i Naftaša iz Ivanića, novih članova 4. NL Središte Zagreb skupina B. Bio je to susret dviju ekipa koje se dobro poznaju iz lanjskog natjecanja u JŽNL čije utakmice su završavale obično bez pobjednika, a tako je bilo i ovog puta. Gosti su poveli pogotkom Tea Brkića, a njegov trud je anulirao Filip Harambašić, duboko u sučevoj nadoknadi vremena. U lutriji jedanaesteraca vratari nisu imali izgleda protiv strijelaca, pa je promašaj Mije Ravlića, igrača Naftaša trasirao Jelačiću put u 2. kolo. Više o ovoj utakmici možete pročitati na našim stranicama.

I Mraclin, još jedan četvrtoligaš, igrao je svoju utakmicu u subotu u Rugvici, kod ekipe Rugvica Save 1976. S novim trenerom Dužićem na klupi i nekoliko novih igrača u postavi, Mraclin je uspješno krenuo u sezonu. Poveli su pogotkom Miše Đebre na asistenciju Petra Milatovića, da bi pred kraj poluvremena Đebro uzvratio asistencijom Milatoviću za povećanje vodstva. U drugom dijelu domaći su smanjili vodstvo Mraclina pogotkom Mate Mizana, da bi rugvičku priču zaključio udarcem glavom Vjekoslav Lučić, igrač koji je kao pojačanje došao iz Turopoljca iz Kuča. Pobjeda za početak dobrog niza, nadamo se.

Izvor: FB NK Mraclin

U nedjelju je i treći turopoljski četvrtoligaš, Gradići igrao svoju utakmicu kupa. Gostovali su u Klinča Selima, kod Mladosti, člana, 1. ŽNL Zapad. Pogotkom svojeg kapetana Krešimira Budimira u prvom dijelu su poveli, da bi Matej Godinić završio priču svojim pogotkom u smiraj utakmice. Mlada ekipa Gradića pod vodstvom novog trenera Igora Čagalja dobro je krenula u sezonu, plasirala se u 2. kolo kupa i želimo joj takav i nastavak sezone.

Posljednji predstavnik Turopolja u 1. kolu ekipa je Poleta iz Buševca, član JŽNL. A Zvrnik je bio domaćin susreta Poleta protiv još jednog četvrtoligaša, ekipa SU-LA iz Laduča. Prema rezultatu moglo bi se pomisliti da je Polet više rangiran, jer su sa čistih 4:0 otpratili goste put Laduča. Krajem prve četvrtine utakmice, Ivan Zagorec doveo je Polet u vodstvo, da bi par minuta kasnije gostujući igrač igrao rukom u izglednoj situaciji za postizanje pogotka i za to dobio crveni karton, što je sigurno olakšalo posao domaćinu. Zagorec je bio strijelac i drugog pogotka, a još jedan vrsni strijelac u redovima buševečkih Plavih, Zvonimir Matušin dao je svoj obol pobjedi svojim pogotkom, da bi zastor za goste u potpunosti spustio Ivica Sučić. Josip Rožić i njegove Plave trupe pokazali su svoju moć i na ovoj utakmici. Jesu li time najavili i pohod na vrh JŽNL?

Izvor: NK Polet

Rezultati 1. kola kupa NS ZŽ:

Ban Jelačić – Naftaš Ivanić 1:1 (5:3 – PEN)

Rugvica Sava 1976 – Mraclin 1:3

Mladost (KS) – Gradići 0:2

Polet (B) – SU-LA 4:0

Strmec (Bedenica) – Jaska Vinogradar 0:4

Sloga (K) – Zelina 2:4

Gaj – Croatia (H) 2:2 (3:4 PEN)

Vatrogasac (Z) – Tigar Sv. Nedelja 1:2

Objava 1. kolo kupa NS ZŽ: Turopoljski klubovi bili su uspješni pojavila se prvi puta na V'Gradu.