Prijava

Vaša prijava

Foto: Turopoljac i Klas podijelili bodove na otvorenju sezone u Knejama

['amateri', 'jžnl', 'klas', 'nogomet', 'Turopoljac']

Sparno nedjeljno poslijepodne na igralište Turopoljca u Kneje privuklo je oko 120 gledatelja, dio njih i iz Mičevca. Navijači i jednih i drugih zaželjeli su se nogometa, a obje ekipe su dobro “provjetrile” svoje svlačionice pa su se vjerojatno i gledatelji htjeli uvjeriti kako izgledaju nove ekipe.

NK Turopoljac Kuče. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Susret je počeo minutom šutnje za preminulog dugogodišnjeg igrača Turopoljca, Zlatka Katulića – Đimija, nakon čega je sudac Lacković označio početak utakmice.

Krenuli su domaći opasno i već u 5. minuti Čunčić glavom promašuje vrata sa svega 5 m, ali ni gosti ne ostaju dužni. Jedna izgubljena lopta u obrani Turopoljca dolazi do Kolundžića koji je krenuo sam prema vratima, ali se odlučio na udarac s nekih 18 m, koji je završio visoko iznad vrata mladog Eremije.

NK Klas Mičevec. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Domaćin ima više od igre, češće je pred kaznenim prostorom gostiju, a u 15. minuti Sudec je u sličnoj prilici kao što je bio i Čunčić, samo metar-dva dalje od vrata, nakon centaršuta Šutala, ali rezultat je isti. Pokušao je i mladi, brzonogi Saraf udarcem sa 17 m, ali pogađa nekoga u brojnom bloku gostiiju i lopta odlazi u korner.

Zeleni dvojac Saraf – Sudec još su bili po jednom u prilici u 30. i 34. minuti, ali prvoga zaustavlja danas odlični Tokić na vratima Klasa, dok drugi ne pogađa okvir vrata. Do kraja još jednom gosti prijete, ali i Eremija ide stopama Tokića na drugoj strani i brani udarac. Za sam kraj poluvremena, Saraf izvodi slobodni udarac sa 17 m, pored živog zida, ali i pored vrata, nakon čega sudac označuje kraj prvog dijela.

28.08.2022., Kuče, 1. kolo JŽNL, Turopoljac – Klas 1:1. Foto: Z. Sever/V’Gradu

U drugi dio bolje ulaze gosti koji su u drugi dio uveli Pružineca umjesto Perše, dok su domaći mijenjali u 54. minuti kada umjesto Jakovljevića ulazi Lucin. A u 55. minuti gosti napadaju po lijevoj strani, lopta je skoro na gol-aut liniji u kutu kaznenog prostora, igrač Klasa pokušava je centrirati i ona pogađa Čunčića u ruku, a sudac pokazuje na bijelu točku. Loptu uzima iskusni Hrvoje Šikić i ne daje nikakvu šansu mladom Eremiji za obranu ovog udarca, što znači da gosti vode u Knejama. Domaći su pali u igri, akcije im nisu više tako povezane ni brze, gosti lakše dolaze pred vrata Eremije, a u 67. minuti gosti u gužvi pogađaju gredu od koje se lopta odbija gostima i iz drugog pokušaj Kolundžića lopta odlazi preko vrata.

28.08.2022., Kuče, 1. kolo JŽNL, Turopoljac – Klas 1:1. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Već tada je utakmica postala malo nervozna, a te nervoza je u 70. minuti dovela gostujućeg Krovinovića do isključenja. Iako je ušao tek u 60. minuti, najprije je u 66. dobio prvi, a u 70. i drugi žuti, što je Žute brojčano oslabilo, a Zelene opet malo podiglo. I samo minuta bila je dovoljna za još jedan kazneni udarac, ovaj puta za Turopoljac, kada je Pružinec srušio Hadžiabdića što je za suca Lackovića bio prekršaj za kazneni udarac. Loptu na bijelu točku postavlja mladi Saraf i kao i Šikić na suprotnoj strani, ne pruža Tokiću nikakvu priliku za obranu.

28.08.2022., Kuče, 1. kolo JŽNL, Turopoljac – Klas 1:1. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Do kraja, uz poneko nervozno raspravljanje igrača jedne i druge ekipe, domaćin ima još dvije (polu)prilike kada Čaić puca iz igre, ali pored gola, slično kao i iz slobodnog udarca. A i Saraf je imao jedan odličan udarac iz trka, ali po sredini vrata i Tokić je i taj udarac obranio. Za kraj samo da spomenemo da je omjer udaraca iz kuta na kraju utakmice bio 10:2 za Turopoljac, što govori o njihovoj nadmoći u igri, ali isto tako i o neefikasnosti.

28.08.2022., Kuče, 1. kolo JŽNL, Turopoljac – Klas 1:1. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Na kraju, čini se da je neriješeni rezultat i najrealniji, jer domaćin je promašivao prilike, ali ni gosti nisu bili bez njih, a k tome su i poveli što je donijelo dodatnu nervozu kod domaćih u želji da prvenstvo počnu pobjedom. Obje ekipe odigrale su solidnu utakmicu s obzirom na broj novih igrača, ali i odrađene pripreme, a oko 120 gledatelja moglo je vidjeti dva kaznena udarca, četiri žuta i jedan crveni karton, nekoliko propuštenih prilika, udaraca i dobrih obrana vratara.

28.08.2022., Kuče, 1. kolo JŽNL, Turopoljac – Klas 1:1. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Već u srijedu obje ekipe igraju utakmice 2. kola, Turopoljac gostuje u Jakovlju kod Dinama, dok Klas dočekuje Vatrogasca iz Zdenaca Brdovečkih.

28.08.2022., Kuče, 1. kolo JŽNL, Turopoljac – Klas 1:1. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Jedinstvena županijska nogometna liga, 1. kolo:

NK Turopoljac – NK Klas (Mičevec) 1:1 (0:0)

Kuče, igralište u Knejama. Nedjelja, 28.08.2022., 17:30 sati. Gledatelja 120. Vrijeme sparno i vruće, teren odličan za igru.

Glavni sudac: Ivan Lacković (Jablanovec). Pomoćnici: Ivan Družanović (Zaprešić),Dario Mužar (V. Gorica).

Strijelci: 0:1 – Hrvoje Šikić (55 – KU), 1:1 – Filip Saraf (71 – KU).

NK Turopoljac: Eremija, Domić, Čunčić (C), Gogić, Saraf, Čaić, Hren, Šestok, Jakovljević (od 54. Lucin), Sudec, Šutalo (od 67. Hadžiabdić).

Trener: Stiven Žitnik

NK Klas: Tokić, Vrhovski (od 80. Marković), Knežević (C), Shkumbin, Perša (od 46. Pružinec), Šaban (od 60. Marđetko), Šikić, Janić (od 60. Krovinović), Kolundžić, Vidaković, Mučić (od 68. Matić).

Trener: Hrvoje Šiptar

Crveni karton: Tomislav Krovinović (Klas) – drugi žuti.

Igrač utakmice: Hrvoje Šikić (Klas)

Objava Foto: Turopoljac i Klas podijelili bodove na otvorenju sezone u Knejama pojavila se prvi puta na V'Gradu.